Tapossa osallisena olleelta 14-vuotiaalta kylmäävää puhetta poliisille: "Puhuttiin, että pidetään tänään hauska päivä – vasta sit mennään yli kun joku kuolee"

1:05
Poliisin kuvat Vallilan veriteosta julki: Uhrin vaatteissa lukuisia puukonjälkiä, syytetyt piileksivät katolla ja peittelivät jälkiään.

Yksi Vallilan lokakuiseen puukotukseen osallistuneista oli 14-vuotias poika. Hän välttyi syytteeltä vain täpärästi, sillä hän oli kolme päivää vaille 15-vuotias.

Helsingin Vallilassa lokakuussa tapahtuneessa puukotuksessa kuoli 19-vuotias huumeita kaupannut mies. Jutun oikeuskäsittely alkoi perjantaina Helsingin käräjäoikeudessa, jossa kahta 16-vuotias poikaa syytetään taposta. Rajuun väkivaltaan osallistui myös tekoaikaan 14-vuotias poika, joka kuitenkin välttyi syytteeltä ikänsä takia. Suomessa rikosoikeudelliseen vastuuseen joutuu 15 vuotta täyttänyt henkilö.

14-vuotias poika ei omien sanojensa mukaan juurikaan muistanut paljon lokakuisen illan tapahtumista. Poliisikuulusteluissa hän arveli, että syy muistamattomuuteen saattoi johtua ekstaasipilleristä, jonka hän oli nauttinut aikaisemmin.

Poika kertoi, että muistaa sen kun 16-vuotias ottaa puukon esiin, mutta ei muista mitä sen jälkeen tapahtui. Poika myönsi, että hän tiesi puukosta etukäteen.

Ryöstöstä oli puhuttu etukäteen Helsingin rautatieasemalla. Asemalta 14-vuotias poika ja kaksi vanhempaa poikaa matkustivat bussilla Vallilaan, jossa puukotus tapahtui.

Millainen fiilis sulla oli sillä hetkellä? poliisi kysyi 14-vuotiaalta kuulustelussa.

–Ai siinä ryöstöhetkellä? No kun me mentiin siihen, niin kai mua vähän jännitti. Mut se oli siinä, poika kertoi.

Kuulusteluissa poika kertoi katuvansa tapahtunutta.

– No siis kadun mitä sille pojalle tapahtu. Mä ainakin luulen, että mä oon jotenkin ollu siinä osallisena ja se on kuollut se jätkä.

– Mä sanoin silloin aikaisemmin päivällä ennen tekoa, että tää ei mee sit yli, että kukaan ei sit kuole, mut se oli läpänheittoa. Puhuttiin että pidetään tänään hauska päivä, että vasta sit mennään yli kun joku kuolee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja