Kuuntele dramaattinen hätäkeskuspuhelu Vallilan puukotuksesta – silminnäkijä soitti tappelusta, puhelun aikana paljastui tapahtumien karmeus

2:30
Kuuntele koko hätäkeskuspuhelu yllä olevalta videolta.

Helsingin Vallilassa lokakuussa puukotettu 19-vuotias nuori mies kuoli vammoihinsa sairaalassa. MTV Uutiset pyysi Helsingin käräjäoikeudelta todisteena käytetyn hätäkeskuspuhelun.

Silminnäkijä soitti hätäkeskukseen nähtyään tappelun Vallilan Alepan edustalla viime lokakuun lopussa. Kesken puhelun poliisi saapui paikalle ja silminnäkijä lähestyi tapahtumapaikkaa.

Kuuntele koko hätäkeskuspuhelu yllä olevalta videolta.

Lähempänä silminnäkijälle paljastui tilanteen vakavuus ja hän kertoi hätäkeskukselle, että miestä on puukotettu useita kertoja ainakin vatsan alueelle.

Puukotettu oli vielä tajuissaan puhelun aikaan. Ensihoitohenkilökunta saatiin paikalle nopeasti, mutta uhri kuoli vammoihinsa sairaalassa.

Taustalla huumeiden ryöstöyritys

Henkirikoksesta epäillään kolmea 14–16-vuotiasta poikaa. Alle 15-vuotias poika ei kuitenkaan ole rikosoikeudellisessa vastuussa.

Kahden 16-vuotiaan pojan osalta oikeudenkäynti alkoi perjantaina Helsingin käräjäoikeudessa. Heitä syytetään taposta ja törkeästä ryöstöstä.

Syyttäjän mukaan poikien tarkoitus oli ryöstää uhrilta huumeita. Epäillyt ja uhri eivät tunteneet toisiaan entuudestaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja