Mainos

Ikäsi paljastaa, mitä turhaa säilöt kotisi kaapeissa – hankkiudu jo eroon näistä

Nämä siivousvinkit perustuvat ikääsi! 

Järjestelyguruksi itseään kutsuva Anita Birges jakoi vinkit kodin huoltamiseen. Vinkit eivät perustu huoneiden lukumäärään tai käytettyyn aikaan, vaan asujan ikään. Katso, osaatko noudattaa ohjetta!

20+

Birgesin mukaan nykynuorilla kodin siisteystason ylläpitäminen on helpompaa, koska heidän elämässään monet asiat, kuten kuvat, ovat jo digitaalisessa muodossa.

Parikymppinen muuttaa usein omaan kotiin tai hankkii omaa perhettä, joten ennen kolmekymppiä kaikenlaisista ensiasunnon armolahjoista, kuten käytetyistä mukeista ja vanhoista jämäpyyhkeistä, kannattaa tässä ikävaiheessa hankkiutua eroon. Samaa Birges suosittelee muun muassa opintomuistiinpanoille, joita ei enää tarvita sekä vanhoille juhla- ja muille puvuille.

– Jostain syystä monet naiset haluavat esitellä tyhjiä parfyymipulloja, vodkapulloja, korurasioita ja kenkälaatikoita tunnetuilta suunnittelijoilta, mutta tässä vaiheessa tämä täytyy lopettaa, Birges neuvoo.

Samalla hän heittäisi pois nuket, turhat matkamuistot ja kuluneet lasten teemalakanat, joissa moni nukkuu vielä kotoa muutettuaankin.

30+

Jos nukut vielä pelkällä patjalla, nyt on aika ostaa sänky. Samaan tapaan Birges hankkisi oikeita kalusteita ja hankkiutuisi eroon puulaatikoista tai repaleisista lastulevypöydistä, joita ihminen on saanut kenties lahjoituksena. Seinälle hän kiinnittäisi julisteet taulukehyksissä – nuppineulat, nastat ja sinitarra saavat kadota.

Birges itse investoi lapsen saatuaan hyvälaatuisiin lakanoihin. Hän piilottaisi liialliset muistokokoelmat ja jättäisi esille pari tärkeintä esinettä.

– Yritä oikeasti määritellä tyylisi tässä ikähaarukassa, ja hankkiudu myös eroon itse tehdyistä verhoista, kaikista haalareista tai vanhoista asuista ja poista kaikki muoviset noutoruoka-astiat keittiöstä, Birges neuvoo.

Ai niin, unisiepparit hän kieltäisi kokonaan.

40+

40-vuotiaan asunto on Birgesin mukaan parhaimmillaan rauhallinen, organisoitu, rauhoittava ja heijastaa "terveyden ja ilon olotilaa".

Erityisesti Birges kiinnittäisi huomiota maustekaappiin, jossa monet mausteet ovat maanneet vuosikausia. Hän heittäisi pois rikkinäiset, huonosti yhteen sopivat astiat, kupit, kipot ja ruosteiset pannut.

– Monet naiset tapaavat tässä iässä pitää kiinni asioista, joista haluavat lapsensa nauttivan tämän kasvaessa, mutta on todennäköistä, ettei lapsi pidä niistä. Hankkiudu eroon vanhoista CD-levyistä ja Babysitter's Club -kirjoista.

Samalla Birges näyttäisi ovea metallihenkareille ja korvaisi ne puisilla. Huonot tai käyttämättömät lakanat ja tyynyliinat hän lahjoittaisi eteenpäin. Vanhat puhelimet, kulahtaneet rintaliivit, lelut ja matkamuistot hän hävittäisi.

50+

Viisikymppisen kodissa Birges kävisi läpi vanhat valokuvat ja vanhentuneet meikit. Moni käyttää samoja tuotteita vuosia, vaikka oikeasti ne säilyisivät käyttökelpoisina vain 12 kuukautta.

Roskista Birges näyttäisi VHS-kaseteille ja lasten tavaroille, joita he eivät halua omaan kotiinsa. Moni säilöö kotonaan myös vanhoja kristalliastioita, hopealusikkasettejä, turhia häälahjoja sekä urheiluvälineitä, joita ei koskaan käytä.

– Käy tavarat läpi ja varmista, että todella tarvitse niitä!

***

6:40

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.