Iivo Niskanen heikon suomalaisryhmän ykkösmies – Norjan hirmurintamasta nousi yllätysvoittaja

Iivo Niskanen oli 22:s maastohiihdon maailmancupin 15 kilometrin vapaan kisassa Lillehammerissa lauantaina. Voittoon tykitti Norjan Sjur Röthe.

Alla olevalla videolla Tulosruudun juttu Lillehammerin perjantaisista vapaan sprinteistä.

Perinteisen taitajana tunnettu Niskanen panosti kauden alla aiempaa enemmän vapaan hiihtotavan harjoitteluun, mutta lauantaina se riitti vain kohtalaiseen tulokseen. Eroa kärkeen jäi runsaasti, minuutti ja 34 sekuntia.

Röthe hiihti nousujohteisen kisan ja kukisti toiseksi tulleen maanmiehensä Didrik Tönsethin kuudella sekunnilla. Palkintokolmikon täydensi Venäjän Denis Spitsov (+28,6). Kympin joukkoon mahtui kuusi norjalaista.

Voitto oli 30-vuotiaalle Röthelle uran toinen maailmancupissa. Edellinen ykköstila oli lähes neljän vuoden takaa, ja muutenkin palkintosijat ovat jääneet viime kausina vähiin.

Muista suomalaisista maailmancupin pisteille ylsi vain Matti Heikkinen, joka oli 30:s. Muiden sijoitukset painuivat 40. tilan huonommalle puolelle, minkä lisäksi Martti Jylhä, Joni Mäki ja Antti Ojansivu keskeyttivät.