Iivo Niskanen paljasti Aleksandr Bolshunovin kanssa tekemänsä sopimuksen

Suomen miehet jäivät sijalle 11 maastohiihdon maailmancupin viestissä Lillehammerissa. Vielä toisen osuuden jälkeen näytti hyvältä, kun Iivo Niskanen hiihti kärjessä vaihtoon.

Suomen avausosuuden hiihtänyt Perttu Hyvärinen lähetti Niskasen matkaan 17 sekunnin päässä kärjestä. Suomalaistähti hiihti kuitenkin eron nopeasti umpeen.  

– Taktiikkaa oli etukäteen vaikea luoda. Siinä tuli pieni ero keulaan, se alkuun otettiin kiinni, Niskanen kertasi Hiihtoliiton haastattelussa.

– Pääsin sitten hiihtämään porukassa, ja sen verran kasaava ja helpohko oli latu, että pystyin tasaamaan hengitystä yhden kierroksen verran ja iskemään sitten suunnitellusti vauhtia.

Niskanen paljasti sopineensa Venäjän toisen osuuden hiihtäneen Aleksandr Bolshunovin kanssa ennen starttia yhteistyöstä. Sopimus piti ja kaksikko hiihti muilta karkuun. 

– Bolshunovin kanssa alkuverkassa jo vähän sovittiin, että pidetään vuorovedolla vauhtia kumpikin. Se toimi hyvin. Latu ei ole niin rankka, että olisi helppo päästä irti, mutta pystyttiin saamaan taakse hyvää gäppiä (eroa) ja lähettämään Remi (kolmososuuden Remi Lindholm) ja Spitsov (Venäjän Denis Spitsov) hyvissä asemissa matkaan.

Niskanen tuli toiseen vaihtoon kärjessä 0,4 sekuntia ennen Bolshunovia. Seuraavaan tuli eroa 12 sekuntia. 

Nuori Lindholm joutui kolmannella osuudella hieman taipumaan ja tuli vaihtoon viidentenä Norjan ja Venäjän joukkueiden jälkeen.  

– Aika raska (hiihto), eikä tuntunut hirveän hyvältä tai rennolta. Kova vauhti oli koko ajan, Lindholm tuumi.

– Mutta antoi kyllä toivoa, että siinä pystyy hiihtämään jatkossakin. Ei se ihan mahdoton vauhti ollut.

Joni Mäki lähti ankkuriosuudelle reilut yhdeksän sekuntia kärjestä, mutta päivä ei ollut paras mahdollinen. Mäki romahti sijalle 11. Eroa voittaneeseen Norjaan kertyi lopulta puolitoista minuuttia.

Lue myös:

    Uusimmat