Ruotsalaismiehille rajua ryöpytystä Lillehammerin viestin jälkeen: "Epäammattimaista"

Norja ja Venäjä hallitsivat odotetusti miesten hiihtoviestiä Lillehammerin maailmancupissa sunnuntaina. Sen sijaan Ruotsin suoritus sai osakseen kovaa kritiikkiä.

Voiton viestissä vei Norja, kun Johannes Hösflot Kläbo kukisti Venäjän kakkosjoukkueen ankkurin Sergei Ustjugovin loppukirissä. Norjan kakkosjoukkue oli kolmas ja Venäjän ykkösjoukkue neljäs.

Vain sekuntien erolla maaliin tulleiden Venäläisten ja norjalaisten jälkeen muut tulivat kaukana takana. Italia oli viides lähes minuutin kärjestä. Ruotsi oli Italian kannassa kuudes.

Kisan jälkeen Ruotsin ykkösjoukkuetta enemmän puhutti kuitenkin maan kakkosjoukkue, joka jätti leikin kesken kolmannen osuuden jälkeen. Syy: hiihtäjien puute.

Aftonbladetin mukaan Olof Jonsson oli jo matkustanut Norjasta kotiin, eikä hiihtäjiä riittänyt kahteen täyteen joukkueeseen. Tästä huolimatta ruotsalaiset lähtivät kisaan mukaan, mikä aiheutti närää ainakin Norjan ja Venäjän joukkueissa.

– Se on surullista, itse asiassa jopa pelottavaa nähtävää. Olemme Norjassa, ajomatka tänne on lyhyt, joten en ymmärrä, miksei Ruotsilla ole enempää hiihtäjiä täällä, voittoisan Norjan joukkueen kakkososuuden hiihtänyt Emil Iversen sanoi Aftonbladetin mukaan.

– Olemme iloisia siitä, että ruotsalaisnaiset ovat niin hyviä. Ruotsin miesten pitäisi oppia hieman naisilta. On aivan karmeaa, että he eivät saa kasaan kahta joukkuetta. Se on kahdeksan hiihtäjää. Ruotsissa on paljon hiihtäjiä, joten tämä oli yllätys.

Iversen jopa tarjosi ruotsalaisille kelpo ratkaisua miesten hiihtäjäpulaan. Norjalainen totesi – oletettavasti kieli poskessa – että ruotsalaistähti Frida Karlsson olisi ollut käypä jäsen miesten joukkueeseen. Iversen totesi Karlssonin olevan ruotsalaismiehiä parempi.

– Hän olisi ollut erinomainen kolmannella osuudella. En usko, että hän olisi pysynyt Krügerin (Norjan ykkösjoukkueen Simen Hegstad Krüger) ja Holundin (Norjan kakkosjoukkueen Hans Christer Holund) kyydissä, mutta hän olisi selviytynyt hyvin.

Myös Venäjän joukkueen saksalaisvalmentaja Markus Cramer suomi ruotsalaisia voimalla. 

– Jos joukkue tulee lähtöviivalle, täytyy siinä olla neljä hiihtäjää. Tämä ei ole hyvästä. On epäammattimaista, ettei Ruotsin kaltainen maa saa täyttä joukkuetta.

Ruotsin kakkosjoukkueen avaaja Fredrik Andersson kertoi olleensa itse kilpailuidean takana. 

– Meillä oli täällä yhä kolme hiihtäjää, joten se oli meistä kannattavaa hiihtää. Kilpailut tällä tasolla kehittävät, Andersson sanoi Aftonbladetille.

Sen Andersson myönsi, että vajaalla joukkueella kilpaileminen tuntui erikoiselta. Samaa mieltä oli ykkösjoukkueen Calle Halfvarsson.

– On vähän erikoista, ettei meillä ole tarpeeksi hiihtäjiä. Ruotsin pitäisi pystyä tuomaan kaksi joukkuetta kilpailuihin, Halfvarsson sanoi.

– Mutta meillä ei ole riittävää leveyttä, siihen pitäisi panostaa. Toistaalta oli hauskaa, että jätkät pääsivät hiihtämään.


Lue myös:

    Uusimmat