Ihovoide aiheutti naiselle "koomankaltaisen" myrkytystilan: "Hän ei voi nousta ylös, kävellä, ei mitään"

Amerikkalaisnaisen ihovoide johti myrkytystilaan. Noin 50-vuotiaaksi kuvattu nainen ei perheenjäsenen mukaan kykene kävelemään tai nousemaan sängystä. 

Amerikkalaisnainen joutui koomankaltaiseen tilaan hoidettuaan ihoaan epäilyttäviä ainesosia sisältäneellä voiteella. Naista hoitaneen sairaalan mukaan hän sai Meksikosta ostamastaan voiteesta myrkytyksen, kertoo Fox News.

Noin 50-vuotiaaksi kuvattu kalifornialaisnainen oli ostanut samaa voidetta Meksikosta jo 12 vuoden ajan. Kesäkuussa 2019 hän kuitenkin alkoi voidetta käytettyään sairastella.

"Tämä on todella vaikeaa"

Voide on tarkoitettu ihon vaalentamiseen ja ryppyjen poistamiseen. Naisen poika, josta kerrottiin julkisuuteen vain etunimi Jay, kommentoi tapausta sanoen, että hänen äitinsä tiesi, että voiteeseen "lisätään jotakin" ennen kuin se lähetetään postissa hänelle. Aiemmin voide ei kuitenkaan ollut aiheuttanut ongelmia.

– Tämä on todella vaikeaa, kun tietää, millainen nainen äiti on, millainen hänen persoonansa on. Hän on hyvin aktiivinen nainen, tiedäthän, herää aikaisin aamulla, tekee treenin, vie koiran ulos, Jay kuvailee.

Äidin oireiden syyksi paljastui elohopeamyrkytys, joka johtui tuotteessa olevasta metyylielohopeasta. Se voi aiheuttaa aivo- ja hermostovaurioita.

Ei puhu, ei voi nousta sängystä

Jayn mukaan hänen äitinsä on nyt sänkypotilaana eikä esimerkiksi puhu.

– Hän ei voi nousta ylös, kävellä, ei mitään. Hän on vain sänkypotilaana, mies kuvaa.

Saman merkin voidetta myydään myös Yhdysvalloissa. Naista hoitaneen Sacramenton terveydenhuollon mukaan samantapaiset voiteet markkinoilla tullaan testaamaan metyylielohopean varalta. Sairaanhoitopiirin edustaja Olivia Kasirye kehottaa kansalaisia jättämään vastaavanlaiset, Meksikosta tuotetut voiteet toistaiseksi käyttämättä.

Lue myös:

    Uusimmat