Arkinen asia johti lemmikkikoiran kuolemaan – omistaja varoittaa muita: "Pitäkää silmänne auki"

Perheen koira söi pois heitetyn purukumin. Muutama päivä purukumin nielemisen jälkeen koira kuoli myrkytykseen.

The Sun-sivusto uutisoi kolmevuotiaan Winston-koiran kuolleen purukumin aiheuttamaan myrkytykseen. 

Kultaisennoutajan ja saksanpaimenkoiran risteytys Winston jouduttiin lopettamaan kaksi päivää sen jälkeen, kun se söi purukumin. Eläinlääkäri vahvisti syyksi purukumin makeutusaine ksylitolista aiheutuneen myrkytyksen.

Omistaja Kristy Lanyon, Manchester, kehottaa koiranomistajia olemaan tietoisia purukumin vaaroista.

Hänen 4-vuotias Amelia-tyttärensä on murtunut Winstonin poismenosta. Pieni tyttö ei ymmärrä, miksi ”Winstonin täytyi lähteä taivaaseen”.

"Olimme ulalla"

Winstonin perhe ei ollut koskaan aikaisemmin kuullut ksylitolin vaarallisuudesta. Perhe ei huomannut, kun koira söi lenkin aikana maasta ohikulkijan heittämän purukumin. 

– Emme olleet kuulleetkaan asiasta, joten kun koiramme alkoi oksennella ja lyyhistyi puolessa tunnissa siitä, kun pääsimme kotiin viimeiseksi jääneeltä kävelyltämme, nelihenkisen perheemme viimeiseltä kävelyltä, olimme ulalla, Kristy kirjoittaa.


Jos julkaisu ei näy, katso se täällä

Jopa tavalliset elintarvikkeet saattavat sisältää ksylitolia

Kristy kirjoittaa Facebookissa kodeista löytyvän niin paljon asioita, jotka ovat täynnä ksylitolia. Jos pakkauksessa lukee sokeriton, se sisältää mitä luultavammin makeutusaineita.

Kristyn mukaan tavalliset elintarvikkeetkin sisältävät ksylitolia, mutta se on merkitty pakkauksiin sokerialkoholi-nimellä.

– Rakkaan Winstonin muistoksi: tarkistakaa kaappinne ja kaikki, mitä annatte koirallenne. Ja ulkona lenkkeillessänne pitäkää silmänne auki, Kristy pyytää. 

Perhe ei osaa sanoin kuvailla, miten kamalalta tuntui menettää rakas koira. 

–  Mutta jos jotenkuten voimme kasvattaa tietoisuutta ksylitolin haitoista koirille, on se pieni lohtu meille, sanoo Kristy. 

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Sairaalle Rocky-koiralle yritettiin etsiä hoitoa turhaan 0:31
Sairaalle Rocky-koiralle yritettiin turhaan etsiä hoitoa 

Lue myös:

    Uusimmat