Ihana juhannushaastattelu: Maailmankuulu oopperatähti Karita Mattila huokuu positiivisuutta ja saa voimaa Twitteristä: "Olen nuori kuin päivänkukka!"

Erikoisvieraana Karita Mattila 18:11
Katso Karita Mattilan koko Viiden jälkeen -vierailu videolta!

Maailmankuulu suomalainen oopperalaulaja Karita Mattila säteilee ja huokuu positiivisuutta Viiden jälkeen -ohjelman haastattelussa. Tähti kertoo poikkeuksellisesta koronakeväästään, rakkaudestaan Twitteriin ja tulevasta roolistaan satiirisessa "koronaoopperassa" Covid van tutte.

Oopperatähti Karita Mattila kertoo olleensa sokissa koronan kääntäessä elämän ja koko vuoden suunnitelmat päälaelleen. Kaikki kevään roolit ja esitykset peruttiin, ja myös koti vaihtui Floridasta Suomeen.

Vaikka kevät on tuonut haasteita, Mattila kuvailee sen olleen korvaamatonta aikaa hänelle. Hän lähes liikuttuu kertoessaan, miten onnellinen hän on ollut saadessaan tavata vanhoja ystäviään Suomessa.

– Vaikka ensin tuntui, että olen ollut väärässä paikassa, on ollut valtava onni ja lohtu saada olla täällä.

Mattila kertoo myös saaneensa valtavasti tukea ja rakkautta Twitterissä.

– Se on ollut henkireikä. Kun haluaa keskustella, sieltä löytyy aina ihmisiä, jotka haluavat puhua. Se on ollut valtava inspiraation ja voiman lähde.

"Nyt tämä määkiminen saa loppua!"

Mattila onkin tituleerattu Twitterin positiivisimmaksi käyttäjäksi ja hän jakaa siellä päivittäin hetkiä elämästään.

Huhtikuussa Twitterissä naurettiin Mattilan aprillipäivänä rappuunsa jättämälle viestille, jossa hän pyysi anteeksi lauluharjoitustensa tuomaa melua naapureille.

Eräs käyttäjä tviittasi kuvan lapusta ja ihmetteli, oliko kyseessä aprillipila.

– En yhtään muistanut, että oli aprillipäivä! Mattila nauraa.

Mattila kertoo yllättyneenä, ettei kukaan ole valittanut hänelle metelistä. Hän muistelee aikaa, jolloin hän asui nuorena laulajana Helsingissä ja valituksia tuli.

– Muistan elävästi, kuinka harjoittelin eräänä sunnuntaiaamuna ja joku tuli ovelle. Kun avasin, naapuri huusi tukka pystyssä "Nyt tämä määkiminen saa loppua!"

"Nuori kuin päivänkukka!"

Keskustelun kääntyessä Mattilan 60-vuotisjuhlavuoteen hän nauraa ja puhkeaa laulamaan.

– Heilu keinuni korkealle, linnut ne laulavat häitä. Minä olen nuori kuin päivänkukka, en muistele suruja näitä!

Hän kertoo keskittyvänsä Larin-Kyöstin ja Oscar Merikannon laulussa juuri kohtaan, jossa nuoruus mainitaan.

– Minä ajattelin, että kun kaikki muukin on siirtynyt koronan takia, niin enköhän minäkin hyppää tämän syntymäpäivän yli, hän nauraa.

Tähdittää syksyllä "koronaoopperaa"

Roolien peruuntumisista ja maisemanvaihdoksesta huolimatta Mattilalla riittää tekemistä.

Heinäkuun alussa hän esiintyy Savonlinnan oopperajuhlilla. Oopperajuhlat on jouduttu perumaan koronan takia ja erikoista tänä vuonna onkin se, että Mattila tulee laulamaan täysin tyhjälle salille. Konsertista nautitaan poikkeuksellisesti kotikatsomoista käsin.

Syksyllä Mattila puolestaan tähdittää Suomen huippuosaajien täyttämää "koronaoopperaa."

Covid van tutte -niminen ooppera on satiirinen kuvaus korona-ajasta ja siitä, miten tauti on vaikuttanut elämän eri osa-alueisiin.

– Yhdessä rooleista olen 70-vuotias, joka laulaa turhautumisestaan holhoamiseen, Mattila nauraa.

Lue myös:

    Uusimmat