MTV Uutiset seurasi juhannuksen tapahtumia: Paluuliikenne sujui rauhallisesti

3:13
Miltä juhannuksen paluuliikenne näyttää? MTV Uutiset Live raportoi tien päältä

Juhannus on vaatinut useita uhreja ja Hietaniemen joukkorähinä lisäsi poliisin valvontaa lauantai-illan ja yön ajaksi Helsingissä. MTV Uutiset seurasi juhannuksen tapahtumia hetki hetkeltä. Seuranta on nyt päättynyt.

Kello 23:55: Paluuliikenne on sujunut rauhallisesti. Ruuhkia on syntynyt, mutta muuten paluuliikenne on sujunut ilman isompia ongelmia. 

Kello 18:50: Aurinkoinen sää venyttää juhannuksen paluuliikennettä. Tampereen tieliikennekeskuksen mukaan liikenne alkoi vilkastua iltapäivällä yhden aikaan ja se hiljenee todennäköisesti vasta iltakymmeneen mennessä. Paluuliikenteessä on syytä varautua jonoihin ainakin Ysitiellä Oriveden ja Tampereen välillä, Viitostiellä Kuortin ja Mikkelin paikkeilla sekä Nelostiellä Viitasaarella.

Kello 15:52: Porissa Kirjurinluodossa selviteltiin viime yönä nuorten välistä puukotusta. Lounais-Suomen poliisi kertoo ottaneensa epäillyn kiinni.

Kello 15:46: Iäkäs mies on hukkunut puoliltapäivin Pudasjärvellä Pohjois-Pohjanmaalla. Mies löydettiin järveltä veneensä viereltä. Hänellä ei ollut pelastusliivejä.

Kello 12.46: Rattijuopot ovat työllistäneet poliisia ympäri Suomea. Lounais-Suomen poliisi on narauttanut toistaiseksi jo 50 humalaista kuskia ja kuvailee tilannetta Twitterissä karmeaksi.

– Jos olet epävarma, älä aja. Odota rauhassa.

Kello 11.03: Poliisilla on pitänyt kiirettä juhannuksen aikaan. Pohjois-Karjalassa ja Hämeessä poliisin viime yötä siivittivät pienet selkkaukset ja kaahailut.

Rovaniemen poliisin hälytys- ja järjestyspuolen poliisia työllistivät juhannuksen aikana kotihälytystehtävät, rattijuopumukset ja vahingonteot

Kello 10.50: Tieliikennekeskus on ennustanut, että juhannuksen paluuliikenne alkaa puolenpäivän aikaan. Hyvän sään vuoksi ruuhkaisimmat hetket liikenteessä saatetaan kokea vasta illalla. Lue aiheesta lisää täältä.

Kello 08.03: Sisä-Suomen poliisilla oli lauantai- ja sunnuntaiaamujen välillä yhteensä 553 tehtävää.

Vuorokauden aikana poliisin tietoon ei tullut kuolemaan johtaneita onnettomuuksia, mutta poliisia työllistivät muun muassa erilaiset häiriökäytöstapaukset, tappelut ja nahistelut, metelikeikat, rattijuopot sekä hälytykset koteihin ja mökeille.

Kello 07.09: Helsingin poliisin eilisen välikohtauksen jälkeen lisäämä valvonta vaikuttaa tepsineen lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Yö sujui huomattavasti rauhallisemmin, vaikka Hietaniemen rannassa oli yhtälailla ihmisiä kuin juhannusyönä. Lue lisää täältä

Kello 05.29: Merivartija kuoli juhannuspäivän iltana Suomenlahdella, kun vartiolaiva Turvan partiovene sai pohjakosketuksen jälkeen vuodon ja upposi. Lue lisää täältä.

Kello 04.55: Juhannuspäivän iltaan mennessä ainakin kuusi ihmistä oli hukkunut. Tieliikenteessä ja tulipaloissa kuolleita oli yhteensä neljä.

Sunnuntai 21.6.

Kello 19:02: Yksi henkilö on menehtynyt saunan palossa Kärkölässä Päijät-Hämeessä

Kello 18:45: Hietaniemen uimarannalla Helsingissä on hukkunut nuorehko mies, vahvistaa Helsingin poliisi. Saman tehtävän yhteydessä pelastettiin toinen henkilö, joka vietiin sairaalahoitoon.

Kello 16:53: 15-metrinen alus on ajanut karille Päijänteellä. Aluksessa olleet seitsemän henkilöä ja koira ovat päässeet turvallisesti maihin. Lue lisää täältä.

Kello 16:50: Poliisi tiedottaa Lapinlahdella juhannusaattona sattuneesta puukotuksesta, jossa 90-luvulla syntynyt nainen löi avopuolisoaan ylävartaloon.

Uhri vietiin Kuopion yliopistolliseen sairaalaan ja hänen tilansa kerrotaan olevan vakaa. 

Poliisi on ottanut naisen kiinni. Tapausta tutkitaan tapon yrityksenä.

Kello 16:43: Poliisi kertoo tehostavansa valvontaa Helsingissä Hietaniemen juhannusyön joukkorähinän takia. Partioita aiotaan lisätä näkyvästi suosituilla juhlapaikoilla.

Helsingin poliisin ennalta estävän toiminnon komisario Katja Nissinen kannustaa vanhempia keskustelemaan nuorten kanssa juhannuksenvietosta ja kehottaa nuoria pitämään pään kylmänä.

Lue lisää täältä.

Kello 16:05: 28-vuotias mies on kuollut liikenneonnetomuudessa lauantaina Oulussa. Autossa oli miehen lisäksi yksi matkustaja, joka on kuljetettu sairaalaan. Lue tapauksesta lisää täältä.

Kello 09:09: Keminmaassa kaksi ihmistä joutui veden varaan juhannusaattoiltana, kun heidän moottorikäyttöinen soutuveneensä kaatui.

Venettä kuljettanut paikkakuntalainen 64-vuotias mies kertoi poliisille ohittaneensa vesiskootterin, jonka viimeinen aalto oli saanut soutuveneen kaatumaan. Mies puhallutettiin ja tuloksen perusteella hänen epäillään syyllistyneen vesiliikennejuopumukseen.

Kemin Mansikkanokalla ja sisäsatamassa tapahtui puolestaan juhannusyönä kaksi pahoinpitelyä, joissa molemmissa oli osallisena paikalliset nuoret miehet. Molemmissa tapauksissa vammat jäivät vähäisiksi.

Kello 08:31: Lounais-Suomen poliisin kenttä- ja hälytystoiminnan juhannus on sujunut lähinnä normaalin vilkkaan kesäviikonlopun tapaan.

Juhannusaaton päivävuoro oli suhteellisen rauhallinen 180 hälytystehtävällä, mutta juhannusyönä tehtäviä kirjattiin kenttäjohtoraportin mukaan "loputon määrä". Loputon määrä oli tässä tapauksessa 360 tehtävää.

– Jos jotain positiivista, vakavia henkeen ja terveyteen kohdistuneita rikoksia ei juhannuksen aikana ole kirjattu. Uimarit ovat pysyneet pinnalla, tiedotteessa kerrotaan.

Kello 07.40: Helsingissä nuorisojoukko heitti juhannusyönä kiviä ja ampui ilotulitusraketteja kohti poliiseja ja poliisiautoja. Hietaniemen uimarannalla oli useita satoja nuoria, joista osa osallistui aggressiiviseen toimintaan. Lue aiheesta lisää täältä.

Kello 05.10: Jo ainakin neljännen ihmisen kerrotaan hukkuneen juhannuksen aikana. 

Kaakkois-Suomen poliisi tviittasi ennen kello viittä aamulla kolmekymppisen miehen hukkuneen Kymijokeen Kotkassa.

Kello 04.57: Ainakin kolme ihmistä on hukkunut juhannuksen aikana.

Sisä-Suomen poliisi kertoi lauantaina aamuyöllä STT:lle, että Pirkanmaan Pälkäneellä hukkui ihminen. Poliisi ei kuitenkaan tarkentanut tapahtumia enempää.

Juhannuspäivä 20.6. 

Kello 22:29: Kaksi uimaria on hukkunut illalla. 

Yksi ihminen hukkui Espoon Kivenlahdessa.  Länsi-Uudenmaan poliisin mukaan paikalla olleet yrittivät pelastaa hukkuvaa, mutta mitään ei ollut enää tehtävissä.

Rautalammilla Konnekoskella hukkui uimaan lähtenyt, vuonna 1938 syntynyt kuopiolaismies, kertoo Itä-Suomen poliisi.

Kello 20:38:  Yksi ihminen kuoli rivitalohuoneiston tulipalossa Kymenlaakson Haminassa juhannusaattona iltapäivällä. Kaakkois-Suomen poliisilla ei ollut perjantai-iltana tietoa kuolleen henkilöllisyydestä. Varmuutta ei ollut vielä myöskään siitä, oliko uhri ollut palon syttyessä yksin asunnossa.

Kello 19:45: Rivitaloasunto paloi asuinkelvottomaksi Pähkinärinteessä Vantaalla iltapäivällä. Ei henkilövahinkoja. Palo sai alkunsa keittiöstä.

Kello 19:44: Juhannuksen vesiliikenteessä ei ole tullut tietoon aattoillan alkuun mennessä yhtään vakavaa turmaa.

Kello 18:10: Helsingin poliisi kertoo venepoliisin ottaneen kyytiinsä väsyksissä olleen uimarin Ramsinniemen edustalta. Ajanottaja rannalta oli hälyttänyt apua, kun uimari oli kadonnut hänen näköpiiristään.

Kello 17:12: Oulussa kadonnut 29-vuotias nainen on löytynyt. Nainen otti itse yhteyttä viranomaisiin. Hänellä ei ole ollut hätää.

Kello 15:12: Poliisi etsii Kirkkonummella torstaina jalankulkijaan törmännyttä ja paikalta paennutta autoilijaa. Jalankulkija loukkaantui vakavasti tilanteessa. Lue lisää tapauksesta täältä.

Kello 13.30: Juhannuksen menoliikenne oli aattona puolenpäivän aikaan rauhoittumaan päin, tieliikennekeskuksesta kerrotaan.

Aamupäivän liikenne oli tavanomaista vilkkaampaa, mutta liikenne ei kuitenkaan ruuhkautunut eivätkä ajonopeudet laskeneet edes liikenteen pullonkaulakohdissa. Tällaisia ovat tavanomaisesti esimerkiksi Nelostiellä Heinolan seutu ja Viitostiellä Kuortin alue.

Liikenne on vetänyt hyvin myös Helsingistä Turun ja Tampereen suuntaan.

Kello 12:45: Tampereella poliisi kertoo lopettaneensa hirven, joka liikkui perjantaina aamupäivällä likellä kaupungin keskustaa. Lue lisää tapauksesta täältä. 

Kello 11:50: Juhannukseksi on odotettu vilkasta liikennettä. Vaikka tilanne näyttää perjantainkin osalta vilkastuvan, pahimmat ruuhkat näyttävät jääneen torstaille.

– Tämän päivän osalta on toistaiseksi ollut rauhallista, tieliikennekeskuksen liikennepäivystäjä Ilmari Laine kertoo MTV Uutiset Livelle.

Laineen mukaan vakavilta onnettomuuksilta on juhannusliikenteessä vältytty.

– Torstaina muutamia pieniä sattui, mutta tänään ei vielä ole ollut niitäkään.

5:07
Tältä juhannusliikenne on näyttänyt perjantaiaamuna.

Hän odottaa perjantain ja myös lauantain jatkuvan rauhallisena. Seuraavaa ruuhkautumista odotetaan sunnuntaina paluuliikenteen mukana.  

– Ruuhka alkaa varmaan jo aamupäivästä ja kiihtyy iltaa kohti.

Laine suosittelee ihmisiä varaamaan riittävästi aikaa matkustamiseen ja pitämään tarpeen tullen taukoja.

– Kiireisenä hermostuu helpommin, hän muistuttaa.

Kello 10.45: Poliisi tutkii Iisalmessa eilen illalla tapahtunutta henkirikosta. Asunnossa oli ollut kaksi sukulaismiestä, joista toisen uskotaan tappaneen toisen ampuma-aseella. Lue lisää aiheestä täältä.

Kello 10.45: Hämeen poliisin yö oli huomattavasti edellisyötä kiireisempi. Kun keskiviikon ja torstain välisenä yönä tehtäviä oli 89 kappaletta, niin torstain ja perjantain välisenä yönä tehtävämäärä oli 196.

Torstain ja perjantain vastaisena yönä muutamia ihmisiä on poliisi tiedotteiden mukaan syyllistynyt myös rattijuopumukseen. Heinolassa rattijuopumuksia todettiin kaksi, joista toinen tapahtui viime yönä kello kolme ja toinen poliisin suorittaessa liikennevalvontaa. Joensuussa ja Heinävedellä yksi henkilö syyllistyi rattijuopumukseen kello 23:55.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja