Ibizalaisranta suljettiin etovan löydöksen vuoksi

Turisteille rapsahti mojova sakko Australiassa – kuvat nähtyäsi ymmärrät, miksi 0:31
KATSO MYÖS: Turisteille mojova sakko Australiassa – kuvat kertovat, miksi!

Espanjalaisella Ibizan bilesaarella suljettiin eräs ranta sen jälkeen, kun testeissä sen veden ulostepitoisuuksien todettiin ylittävät turvallisuusrajat.

Ibizalaiselta Playa Es Pinetin rannalta vedestä havaittiin niin suuria ulostepitoisuuksia, että paikallinen kaupunginvaltuusto päätyi sulkemaan sen viime viikolla. Espanjalaisrannan sulkupäätöksestä kertovat New York Post ja Yahoo! News

Paikallisen Diario de Ibiza -median mukaan päätös tehtiin sen jälkeen, kun vesitesteissä todetut ulostepitoisuudet ylittivät turvallisuusrajat. Saastunut vesi lisää suolistoinfektioita aiheuttavan E. coli -bakteeritartunnan ja suoliston enterokokkibakteeri-infektion riskiä.

Paikallisten medioiden mukaan kaupunginvaltuusto olisi lausunnossaan sanonut sulkupäätöksen olevan väliaikainen ratkaisu. The Sunin mukaan ympäristöministeriö tutkii saastumisen syitä. 

Jo kolmas saastunut ranta Ibizalla

Playa Pinetin vesi testataan viikoittain saastumismahdollisuuden varalta, kertoo kaupunginvaltuusto.

Tällä hetkellä rannalla on punaisia lippuja merkkeinä siitä, että vierailijoiden tulisi pysyä kaukana vedestä.

Yahoo! Lifestyle kertoo, että Playa Pinetin ranta on jo kolmas ranta Ibizalla, joka on suljettu veden bakteeritasojen noustua huolestuttavan korkeiksi. Sivuston mukaan myös Mallorcan saarella sijaitseva Arebnalin ranta suljettiin kuukausi sitten ulosteperäisten bakteerien vuoksi. 

Katso myös: Sinilevä ja suolistoperäiset bakteerit vaarantavat uimavesiä

Sinilevä ja suolistoperäiset bakteerit vaarantavat uimavesiä 1:59
Myös Helsingissä on suljettu rantoja huonon vedenlaadun vuoksi. 

Lue myös:

    Uusimmat