Hyytävä oikeudenkäynti loppusuoralla: 13 murhaa ja järkyttävän määrän raiskauksia tunnustanut "Golden State Killer" kohtaa uhrinsa silmästä silmään vielä kerran

72-vuotiasta vanhusta epäillään pelätyksi Golden Staten Tappajaksi 1:29
Sarjamurhaaja Joseph James DeAngelo murhasi Jenniferin isän ja äitipuolen. Videolla Jennifer kertoo, kuinka seurasi vangitsemisoikeudenkäyntiä tiiviisti: ”Haluan hänen tietävän, että emme unohda”

Yksi Yhdysvaltain rikoshistorian karmaisevimmista oikeudenkäynneistä jatkuu tällä viikolla, kun Golden State Killerinä tunnetun Joseph James DeAngelon uhrit astuvat oikeussaliin kertomaan miehen järkyttävien tekojen vaikutuksista elämiinsä. Kuulemisten jälkeen DeAngelo tullaan tuomitsemaan elinkautiseen vankeuteen.

Yhdysvaltalaisia järkyttävillä, pitkään ratkaisematta olleilla rikoksillaan piinannut 74-vuotias DeAngelo tunnetaan nimellä "Golden State Killer", ja hän on entinen poliisi.

DeAngelolla on syytteet niskassaan muun muassa 13 murhasta. Syyttäjän mukaan hänet on liitetty myös yli 50 raiskaukseen ja suureen määrään asuntomurtoja. Rikokset tapahtuivat vuosina 1974–1986 Kalifornian osavaltiossa.

DeAngelo on kesäkuussa tunnustanut syyllistyneensä rikoksiin ja välttää tunnustuksellaan kuolemantuomion. Hän tullaan määräämään elinkautiseen vankeuteen.

Vuorossa uhrien omaisten lausunnot

Ennen tuomiota oikeudenkäynti DeAngeloa vastaan jatkuu vielä uhrien kuulemisilla. Kuulemiset alkavat kalifornialaisessa tuomioistuimessa huomenna tiistaina. Uhrien odotetaan kertovan oikeussalissa, miten DeAngelon teot ovat vaikuttaneet heidän elämiinsä. 

Prosessin odotetaan kestävän useita päiviä. DeAngelon tuomiota odotetaan annettavaksi kuulemisten jälkeen, yhdysvaltalaismedian mukaan aikaisintaan perjantaina.

Lisäksi oikeudenkäynnissä päätetään vielä korvaussummista, joita uhrien omaiset tulevat saamaan.

Teot olivat pitkään selvittämättä

DeAngelon tunnustama murha- ja raiskaussarja on ollut yksi Yhdysvaltain rikoshistorian suurimmista mysteereistä.

Tapaukset olivat selvittämättä yli 30 vuotta ja tämä oli omiaan piinaamaan niin henkiin jääneitä uhreja, kuin heidän omaisiaankin. Kaupungeissa ja kylissä, joissa teot tapahtuivat, oltiin jatkuvasti varuillaan.

DeAngelo tuli tunnetuksi sadistisesta tyylistään piinata uhrejaan mitä omituisemmilla tavoilla.

Hän saattoi esimerkiksi jäädä piileskelemään uhrin huoneeseen raiskattuaan tämän ensin. DeAngelo antoi ymmärtää poistuneensa huoneesta ja juuri kun sidotun uhrin lihakset alkoivat rentoutua ja helpotuksen huokaukset kuulua, DeAngelo säikäytti tämän odottamattomalla äänellä tai liikkeellä.

DeAngelo jäi lopulta kiinni nykyaikaisien DNA-tutkimusmenetelmien ja lukuisien yleisövihjeiden avulla. Hänet pidätettiin 40 vuoden etsinnän jälkeen vuonna 2018.

Lue myös:

    Uusimmat