Hyundain premiumbrändi Genesis esitteli auton, jossa vaihteenvalitsin on erikoisesti kieppuva valokuula – näin se toimii

0:31
Genesis tuo Eurooppaan sporttisen farkkumallin. Katso videolta, miltä G70 Shooting Brake näyttää.

Korealaisbrändin tulevassa sähköautossa on kiinnostavan näköinen vaihteenvalitsin.

Hyundain premiumbrändi Genesis tekee tuloaan Eurooppaan. Se aloittaa toimintansa ensimmäisenä Saksassa, Isossa-Britanniassa ja Sveitsissä. Toistaiseksi ei ole tietoa, milloin ensimmäiset autot saadaan Suomeen.

G70-farmarin, G70-sedanin, täyssähköisen G80-sedanin sekä GV70- ja GV80-katumaastureiden lisäksi siltä on tulossa Eurooppaan myös vastikään julkistettu sähköauto GV60.

GV60 hyödyntää samaa E-GMP-alustaratkaisua kuin sen konsernisisarukset Hyundai Ioniq 5 ja Kia EV6. Kyseessä onkin Genesiksen ensimmäinen auto, joka rakentuu puhtaasti sähköautoille suunnitellulle alustalle.

Auton ehkäpä silmiinpistävin yksityiskohta löytyy ohjaamosta. Kuljettajan ulottuvilla ei nimittäin ole tavanomaista vaihteenvalitsinta, vaan P-, R-, N- ja D-moodien välillä vaihdetaan todella erikoiselta näyttävän kristallikuulan avulla.

Kun auto on pysäköitynä, istuu kuula keskikonsolissa kuin koru luoden myös tunnelmavaloa ympärilleen, mutta kun autoon lyödään virrat päälle, herää kuulakin eloon ja pyörähtää ympäri.

Ajomoodia vaihdetaan kääntämällä kuulaa vaakasuunnassa haluttuun asentoon. Kun vaihde on keskiasennossa vapaalla, vie yksi naksu oikealle autoa eteenpäin, yksi naksu vasemmalle taas taaksepäin.

Erikoinen valokuula nähtiin keväällä esitellyssä Genesis X -konseptissa, mutta nyt lähes vastaava toteutus nähdään myös ihan oikeassa tuotantoautossa. Katso alla olevalta videolta, miltä kuulan toiminta Genesis X:ssä näyttää (kohdassa 0:45).

Lähde: Genesis

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja