Saksalaisen premiumin haastava korealaismerkki pistettiin kovaan testiin – läpäisi aivan heittämällä

Genesis tuo Eurooppaan sporttisen farkkumallin 0:31
Genesis tuo Eurooppaan sporttisen farkkumallin – katso videolta, miltä G70 Shooting Brake näyttää.

Hyundain premiumbrändi Genesiksen uutuusmallit saivat täydet viisi tähteä eurooppalaisessa törmäystestissä.

Eurooppaan laskeutunut Genesis on saanut uusien autojen kolariturvallisuutta testaavalta Euro NCAPilta kaksi erinomaista arvosanaa, kun sekä G80-sedan että GV80-katumaasturi nappasivat täydet viisi tähteä.

Genesiksen taustalla on korealaisjätti Hyundai, joten hyvä suoritus ei sinänsä ole yllättävää – ja tokihan Genesis-merkki on tuttu jo amerikkalaisille sekä korealaisille autoilijoille.

GV80 loisti erityisesti sivutörmäyssuojassa, kun taas G80 aktiivisine konepelteineen sai kehut jalankulkijoille tarjoamastaan suojasta. Kumpikin auto sai täydet pisteet lapsimatkustajille tarjoamastaan suojasta.

– Autoteollisuudessa eletään vaikeita aikoja pandemian sekä puolijohdepulan heittäessä kapuloita rattaisiin. Siitäkin huolimatta Genesis on onnistunut tuomaan markkinoille kaksi erinomaisen turvallista ajoneuvoa, Euro NCAPin pääsihteeri Michiel van Ratingen kertoo tiedotteessa.

Genesiksen mallisto täydentyy myöhemmin myös G70-mallin sedanilla ja shooting brake -tyylisellä sporttisella farmarilla sekä GV70-katumaasturilla.

Lähde: Euro NCAP

Lue myös:

    Uusimmat