Huuhkajilla riittää panosta EM-karsintojen huipennuksessa – Markku Kanerva lupaa muutoksia ja vahvistaa surulliset loukkaantumiset

4:20
Videolla Markku Kanervan ennakkotunnelmat maanantai-illan Kreikka-ottelun alla.

Suomi päättää maanantaina jalkapallon EM-karsinnat vierasottelulla Kreikassa. Vaikka EM-unelma on jo saavutettu, ottelussa on tulevien EM-kisojen lohkoarvonnan kannalta panosta.

Päävalmentaja Markku Kanerva lähestyy ottelua joukkueensa kanssa aina samalla arvokkuudella - panoksista riippumatta.

– Kaikissa maaotteluissa tai karsintapeleissä on panosta. Lähdemme ilman muuta hakemaan voittoa hyvällä pelillä. Mitä se tarkoittaa lopulta näiden arvontakorien kannalta, sen aika näyttää. Ne (erilaiset skenaariot) eivät muuta millään tavalla lähestymistä tähän peliin, Kanerva sanoo MTV Urheilulle Ateenassa.

– Lähdemme tekemään hyvää ja ehyttä esitystä. Jos näyttää siltä, että voimme voitolla jotain ekstraa saavuttaa, täytyy riskitasoa miettiä. Toivon, että normaalilla hyvällä pelillä otamme sen voiton joka tapauksessa.

Muutoksia luvassa

Joukkue saavutti historiallisen arvokisapaikan perjantaina ja lensi Kreikkaan lauantaina iltapäivällä. Kanerva uskoo, ettei joukkueen nälkä jäänyt ikimuistoiseen iltaan Töölössä ja sitä seuranneisiin juhliin. 

– Uskon, että haluamme lähtökohtaisesti päättää nämä hyvin menneet karsinnat kunniakkaasti. Toki tässä täytyy aika tarkkaan miettiä, ketä sinne kentälle laittaa. Tässä oli muutamia kysymysmerkkejä ja pikkuvaivoja jo tämän rupeaman alussa. Viimeisissä harjoituksissa tuli valitettavasti myös lisää jobinpostia, kun Jasse Tuominen loukkasi takareitensä, eikä näin ollen ole käytettävissä, Kanerva kertoo.

Kanerva vahvisti myös, ettei laitapuolustaja Albin Granlund ole käytössä, jolla on niin ikään ongelmia takareitensä kanssa. 

– Saamme tehtyä täyden 23 pelaajan listan. Sitten pitää miettiä, kenelle sen näyttöpaikan antaa. Tämä on aina aikamoista palapelin rakentelua. Kuinka paljon uusien pelaajien mukaantulo vaatii esimerkiksi ryhmitykseen tai pelaajien rooliin muutoksia. Optimaalista ratkaisua ei ehkä koskaan löydy, jostain joutuu aina tinkimään. Luulen kuitenkin, että meillä on huomiseksi aika hyvä paketti kasassa.

MTV Urheilun tietojen mukaan Tim Sparv ei ole pelikunnossa Kreikka-ottelussa. Tätä Kanerva ei vahvista.

– Mistäs tällainen tieto on tullut? En lähde tuota vahvistamaan, aina voi sattua mitä vain vielä yön aikanakin. Toivottavasti niin ei käy, mutta muutoksia tullaan avauskokoonpanoon tekemään.

On myös erittäin todennäköistä, että EM-karsinnoissa torjuntavastuun kantanut Lukas Hradecky tekee ottelussa tilaa Serie A:ssa vahvoja näyttöjä antaneelle Jesse Joroselle.

Uudistunut Kreikka

Kreikan uusi hollantilaisvalmentaja John van 't Schip otti joukkueen johdettavakseen ennen Suomen ja Kreikan kohtaamista syyskuussa Tampereella. Vuoden 2004 Euroopan mestarin esitykset ovat kehittyneet uuden valmentajan alaisuudessa merkittävästi.

Ensin joukkue voitti Suomelle suotuisasti Bosnia-Hertsegovinan kotikentällään lokakuussa maalein 2-1. Menneenä perjantaina se voitti Armenian vieraskentällä 1-0.

– Siitä (ottelusta) tulee iso haaste. Tämä tulee olemaan meidän kolmas kohtaaminen runsaan vuoden sisällä. Heidän joukkueensa on nuorentunut, mukaan on tullut 20-22-vuotiaita pelaajia. Laskujeni mukaan vain muutama pelaaja saattaa olla avauskokoonpanossa samoja kuin syyskuun ottelussa Ratinassa, Kanerva sanoo.

– Kreikan joukkueeseen on tullut energisyyttä ja nuoruuden intoa. Puolustuspelaaminen on mielestäni myös tiivistynyt, ja uusi päävalmentaja on saanut iskostettua koko joukkueeseen työmoraalia. Muuten, he haluavat yhä pitää palloa, miehittää keskisektoria ja luoda ylivoimia. Taitoa tuosta joukkueesta löytyy, se on ihan selvä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja