Huuhkajat sai mieluisat tulokset C-lohkosta – ilta päättyi sopivasti

6:45
Pudotuspelipaikka takaisi Suomelle jättipotin – Tulosruutu teki selvää tilanteesta.

Hollanti varmisti C-lohkon voiton ja paikan jalkapallon EM-kisojen pudotuspeleissä 2–0-voitolla Itävallasta. Suomelle päivän tulokset C-lohkosta olivat mieluisia.

Hollanti siirtyi Itävaltaa vastaan 11. minuutilla 1–0-johtoon rangaistuspotkusta. David Alaba kaatoi Denzel Dumfriesin aivan rangaistusalueen rajalla, ja Memphis Depay painoi pilkun vasempaan alakulmaan.

Toisella jaksolla Depay puolestaan petasi syötönDenzel Dumfriesille maalin eteen, ja Dumfriesin kuti painui sisään Itävallan maalivahdin Daniel Bachmannin käsien kautta.

Päivän aiemmassa C-lohkon ottelussa Ukraina voitti Pohjois-Makedonian 2–1.

Hollanti on nyt kahden ottelun jälkeen C-lohkon kärjessä kuudella pisteellä, ja siitä tuli EM-turnauksen ensimmäinen lohkovoiton varmistanut joukkue. Ukraina ja Itävalta ovat kumpikin samassa lohkossa kolmessa pisteessä ja Pohjois-Makedonia nollilla. 

Ukraina tai Itävalta voisi nousta Hollannin kanssa tasapisteisiin, mutta Hollanti pysyisi edellä keskinäisten otteluiden perusteella.

Suomi on kutkuttavassa B-lohkossa kahden ottelun jälkeen kolmella pisteellä kolmantena, ja se voi hyvin päätyä jännittämään jatkopaikkaansa samalta sijalta. Neljä parasta lohkokolmosta kuudesta saavat paikan pudotuspeleihin.

C-lohkossa kolmanneksi sijoittuva joukkue voi hyvin jäädä kolmeen pisteeseen. Näin käy, jos Ukrainan ja Itävallan välinen päätöskierroksen lohkon päätöskierroksen ottelu päättyy maanantaina jommankumman voittoon.

Kun Ukraina päihitti Pohjois-Makedonian vain yhdellä maalilla, sen maaliero ei noussut plussan puolelle. Ukrainalla on nyt neljä tehtyä ja neljä päästettyä maalia, Itävallalla puolestaan kolme tehtyä ja kolme päästettyä. Suomen saldo on yksi tehty ja yksi päästetty maali.

C-lohkon kolmoseksi jäävän mahdollisimman huono maaliero parantaisi Suomen asemia siinä mahdollisessa skenaariossa, että Huuhkajat olisi lopuksi lohkokolmosten vertailussa tasapistetilanteessa. Tuolloin tutkailtaisiin seuraavana juuri maalieroja.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja