Ukrainalaiskaksikko teki EM-jalkapallossa ennennäkemättömän tempun

Ukraina päihitti Pohjois-Makedonian 2–1 ja avasi voittotilinsä jalkapallon EM-kisojen toisessa ottelussaan. Ukrainan osumista vastasivat edellisottelun tavoin Andri Jarmolenko sekä Roman Jaremtshuk, jotka tekivät samalla EM-historiaa.

Jarmolenko ja Jaremtshuk tekivät Ukrainan maalit joukkueen ensimmäisessä ottelussa näissä EM-kisoissa, kun Hollanti oli parempi maalein 3–2. Nyt kaksikko viimeisteli maalit joukkueelleen samassa järjestyksessä, kun Ukraina kellisti Pohjois-Makedonian 2–1.

Jarmolenko vei Ukrainan 1–0-johtoon 29. minuutilla kulmapotkun jälkitilanteesta. Vain viisi minuuttia myöhemmin Jarmolenko alusti ja Jaremtshuk lisäsi pökköä kamiinaan taitavalla sijoituksellaan etukulmaan.

Jarmolenkosta ja Jaremtshukista tuli historian ensimmäinen kaksikko, joista kumpikin on osunut joukkueensa kahdessa ensimmäisessä EM-turnauksen ottelussa.

Pohjois-Makedonia kavensi toisella jaksolla. Ukrainan maalivahti Georgi Bushtshan torjui Ezgjan Alioskin rangaistuspotkun, mutta Alioski iski oman laukauksensa irtokarat sisään.

Ukrainan Ruslan Malinovski epäonnistui myöhemmin kesyhkössä rangaistuspotkussaan, johon Pohjois-Makedonian maalivahti Stole Dimitrievski kurotti eteen.

Ukraina nousi C-lohkossa kolmeen pisteeseen. Kolme pistettä on myös Itävallalla ja Hollannilla, jotka ovat kumpikin toistaiseksi pelanneet vain yhden ottelun. Ensi kertaa arvokisoissa pelaava Pohjois-Makedonia jatkaa kahden taiston jälkeen nollilla.