Hursti ilahtui, kun presidentti Niinistö soitti ja kertoi ilouutisen – "Tosi hienoa, että huomioi tällä tavalla"

Heikki Hursti kyynelehti kertoessaan rahapulasta 8:12

Presidentti Sauli Niinistö on toivonut, että hänen saamansa syntymäpäivälahjat suunnataan hyväntekeväisyyteen. Presidentin valitsemia hyväntekeväisyyskohteita ovat vähäosaisten hyväksi toimiva Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry ja syrjäytymisvaarassa olevia nuoria tukeva Tukikummit-säätiö.

Videolla Hursti herkistyi kyyneliin kertoessaan rahapulasta. 

Laupeudentyö ry:tä johtava Heikki Hursti kertoo olevansa ilahtunut presidentti Sauli Niinistön toiveesta lahjoittaa vähävaraisille.

– Kuulin tästä asiasta jo viikkoa ennen kuin tämä tuli julkisuuteen, kun hän soitti minulle. Tämä kuulostaa tosi hienolta, että presidentti huomioi meitä tällä tavalla, Hursti sanoo.

Hursti kertoo tavanneensa presidentti Niinistön useita kertoja hänen presidenttikautensa aikana.

– Hän on vieraillut meidän jakotilaisuuksissa ja sitten hän on ollut mukana meidän joulujuhlissa. Kallion Helsingin kadun jakotilaisuuteen hän on tullut muutaman kerran ihan yks kaks yllättäen, Hursti kertoo.

Hurstin toiminta pyörii lahjoituksilla

Vaikuttaa siis siltä, että Niinistöllä on myötätuntoa tämän tyyppistä auttamista kohtaan. Hursti ei tiedä, ovatko mahdolliset lahjoitusvarat tulleet jo tillille. Monesti lahjoittajien nimiä ei kerrota, jos ei lähettäjä tarkoituksellisesti ilmoita sitä viestikentässä.

Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry toimii täysin lahjoitusvaroin. Hursti kertoo, että tänä syksynä on tarkoitus käydä neuvotteluja Helsingin kaupungin kanssa jatkuvan tuen järjestymisestä.

Hurstin Laupeudentyö ry:n suurimpia lahjoittajia tällä hetkellä ovat muun muassa Stockmann, Unilever ja HOK-Elantoja ja Kesko.

Lahjoitukset tulevat tavarana. Tämän lisäksi toimintaan tulee muina lahjoituksina noin 250 000-300 000 euroa. Myös yksityiset tekevät lahjoituksia.

Lue myös:

    Uusimmat