Hurmaa koko huone – viisi vinkkiä hyvään ensivaikutelmaan

Saapuminen juhliin tai kokoukseen, josta et tunne ketään, voi saada olon epävarmaksi. Lue vinkit siihen, miten käännät tilanteen voitoksesi!

Ensivaikutelmista kirjoittanut Susan RoAne jakoi Women’s Healthin haastattelussa vinkkejä tilanteen haltuun ottamiseksi.

Katso uutiset

Vältä vaivaantuneet hiljaiset hetket olemalla kartalla siitä, mikä puhuttaa juuri nyt. RoAne muistuttaa, että uutiset ja muut päivän polttavat aiheet ovat luonteva keskustelunaihe. Älä kuitenkaan puhu politiikkaa, vaan aloita keskustelu vaikkapa Kimi Räikkösen vauva-uutisesta, viikonlopun Flow-festivaaleista tai loppukesän äkäisistä ampiaisista.

Hymyile ja hae katsekontaktia ensimmäisenä

Ole itse aktiivinen. Hymyile ihmisille ja hae katsekontaktia. Löydä joukosta joku, joka ei ole vielä mukana keskustelussa ja joka näyttää kaipaavan seuraa. Kun joku hymyilee takaisin, se on merkki siitä, että voit aloittaa keskustelun.

Esittäydy ikimuistoisesti

RoAne ehdottaa, että esitellessäsi itsesi kertoisit ammattisi sijaan esimerkiksi syyn, miksi olet innostunut siitä mitä teet. Hän kertoo esimerkiksi tavanneensa kerran kahvilassa miehen, joka vastasi kysymykseen mitä hän tekee työkseen sanomalla auttavansa rikkaita ihmisiä nukkumaan hyvin. Vastaus oli itsessään niin kiinnostava, että oli esitettävä jatkokysymyksiä. Jos kerrot heti kättelyssä itsestäsi jotain kiinnostavampaa kuin nimen ja tittelin, on keskustelulla paremmat mahdollisuudet edetä.

Kuvittele, että keskustelukumppanisi on ainoa ihminen huoneessa

On loukkaava katsella ympärilleen ja keskittyä muihin asioihin silloin, kun keskustelet jonkun kanssa. Älä ole moukka ja hae katseellasi muita ihmisiä, vaan keskity todella juttukumppaniisi. Älä myöskään näprää puhelintasi kesken juttutuokion.

Avaudu

Joidenkin mukaan sinun pitäisi kysyä tapaamiltasi ihmisiltä paljon kysymyksiä heistä itsestään, koska se on heidän lempipuheenaiheensa. RoAnen mukaan pelkkä kysymysten esittäminen voi antaa sinusta turhankin uteliaan kuvan. Sen sijaan kommentoi heidän vastauksiaan ja muista myös jakaa omia tarinoitasi. Muista pitää keskustelu positiivisena ja keskity helppoihin aiheisiin, joista on helppo jutella. Kerro esimerkiksi tuoreesta lomastasi tai viimeksi näkemästäsi elokuvasta – aiheista, joihin keskustelukumppanisi on helppo keksiä sanottavaa.


Lähde Women's Health

Lue myös:

    Uusimmat