Mainos
Mainos

Hurjia elämyksiä – nämä kohteet ovat pariskuntien unelmia!

Mitä jos lähtisit puolisosi kanssa vauhdikkaalle aktiivilomalle kotimaassa? Miltä kuulostaisi esimerkiksi koskenlasku, lentäminen tuulitunnelissa tai tutustuminen ekokylään? Nämä kaikki elämykset ovat mahdollisia Kotkan–Haminan seudulla.

Tätä kokemusta ei unohda

Sirius, Pyhtää             

Pyhtäällä sijaitseva Siriuksen elämysurheilukeskus tarjoaa ainutlaatuisia liikunnallisia elämyksiä. Siriuksessa voit kokeilla miltä tuntuu lentää tuulitunnelissa, surffata virtaavassa vedessä tai kiipeillä köysipuistossa.

Siriuksen tuulitunnelissa voit kokeilla lentämistä ilmavirran maksiminopeuden ollessa 260 km/h, aloittelijat lentävät kuitenkin noin 180 km:n tuntinopeudella.

Siriuksen toimitusjohtaja Marie Skavø-Sinisalo kuvailee lentoelämystä näin:

– Jos olet aina halunnut tietää miltä tuntuu lentää, tuulitunnelissa pääset lähelle sitä tunnetta. Kokemus on samankaltainen kuin laskuvarjohypyn vapaapudotus. Lentää voivat kaikki kunnosta ja koosta riippumatta. Pariskunnille lentäminen antaa elämyksen, jota ei helposti unohda. Yhteinen kokemus yhdistää!

Lähde koskiseikkailulle

Erämys Keisarin Kosket, Kotka

Erämys järjestää luontoelämyksiä Kymijoella pääasiassa yli viiden hengen ryhmille. Erämyksessä voi kokea koskenlaskua, kalastusta ja melontaa. Koskenlasku on elämyksenä omaa luokkaansa. Kauniita maisemia, pärskeitä ja jännitystä antava koskenlasku ei vaadi välttämättä hyvää kuntoa. Turvallisuuden takia uimataito on kuitenkin välttämätön.

– Kymijoella on eteläisen Suomen paras koskenlaskupaikka. Saman tasoisia koskia löytyy vasta Lieksan ja Lapin korkeudelta. Lisäksi Erämykseltä on saatavilla myös ruokaelämyksiä rosvopaistin ja loimulohen muodossa. Majoitukseen on tarjolla neljän hengen vuokramökki. Ohjelma räätälöidään aina ryhmän tilausten mukaan, kertoo Erämyksen toimitusjohtaja Sauli Orimus.

Puhdasta luontoa ja kauniita maisemia

Vimpasaari, Hamina   

Vimpasaarella on kolme kohdetta, joista Rakinkotkan ekokylä vetoaa varmasti kaikkiin luonnonystäviin. Saarelle on rakennettu vanhanaikainen, idyllinen, saaristokylä. Helppokulkuiselta 27 hehtaarin kokoiselta saarelta löytyy paljon tehtävää ja kuvattavaa luontoihmisille. Yrittäjä Pertti Illi luonnehtii Vimpasaarta näin:

– Rakinkotka on luontoystävän paratiisisaari! Saarta ympäröi mielettömän kaunis meriluonto ja puhtaat vedet. Saarella voi harrastaa luonnontarkkailua, siellä löytyy paljon kuvattavia kohteita, lintutorni ja 3 km pitkä luontopolku. Saarella voi myös kalastaa monin eri tavoin. Tarjolla on seutukunnan parhaat luomu- ja lähiruoat osin itsetuotetuista aineksista.

 

              

 

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.