Hurja väite: Valtuuttamaton korjaus voi kuolettaa iPhone 6:n

Tuhannet iPhone 6 -kännykän käyttäjät kertovat Applen sulkeneen heidän puhelimensa viimeisen päivityksen yhteydessä, koska päivitys oli havainnut ulkopuolisen tehneen korjauksia kännykkään, raportoi brittilehti The Guardian. 

The Guardianin mukaan huonosti tunnettu ongelma tunnetaan nimellä ”error 53” ja se on ilmennyt aikaisemminkin Applen tuotteilla. Lehden mukaan jotkut tahot väittävät tämän vian kuolettavan puhelimen käytännössä kokonaan. Lehden raportin mukaan nyt ongelma ilmenee, jos ulkopuolinen, ei Applen valtuuttama taho, on tehnyt korjauksia kosketusnäytön sormenjälkitunnistimella varustettuun kotinäppäimeen.

Ilmiö liittyy käyttäjien mukaan iOS 9 -päivitykseen. The Guardian käyttää lähteenään jutussaan tekniikkasivustojen lisäksi valokuvaaja Antonio Olmosta, joka kertoo ongelman ilmenneen päivityksen yhteydessä.

– Olin valokuvaamassa Makedoniassa pakolaiskriisiä ja pudotin puhelimeni. Makedoniassa ei ole Applen liikkeitä, mutta minun piti saada korjattua puhelimeni. Vein sen paikalliseen liikkeeseen ja he korjasivat näytön ja kotinapin. Se toimi täydellisesti.

Asennettuaan takaisin kotonaan Lontoossa iOS 9 -päivityksen puhelimen näyttöön tuli ”error53”-teksti, eikä puhelin sen jälkeen toiminut.

Lehden mukaan muut tekniikka-asiantuntijat väittävät Applen tietävän ongelmasta, mutta tekevän vain vähän sen eteen, että varottaisi käyttäjiään asentamasta uutta päivitystä, jos puhelimeen on tehty korjauksia. Muun muassa kalifornialainen tekniikkayritys iFixit-sivusto on käsitelly blogissaan ”error53”-ongelmaa.

Apple kertoo The Guardianille, että iPhone-puhelimen käyttöjärjestelmä tarkastaa aina onko korjaukset tehnyt yhtiön valtuuttama korjaaja.

– Kun iPhonen korjaa valtuuttamaton korjaaja, niin virheelliset näytöt tai muut vialliset komponentit voivat vaikuttaa kosketusnäytön sensoriin niin, että se ei välttämättä toimi, Applen tiedottaja kommentoi ja kehottaa käyttäjiä, jotka kohtaavat ongelman ottamaan yhteyttä Apple-tukeen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja