Hurahditko aikuisten värityskirjoihin? 5 syytä, miksi ne ovat vuoden 2015 paras trendi!

Aikuisten värityskirjat ovat olleet todellinen ilmiö vuonna 2015 ja ne keikkuvatkin myydyimpien tietokirjojen listoilla, mutta niistä on myös todellista hyötyä. 

Värittäminenkö muka ajanhaaskausta? Näiden asioiden ansiosta se on mitä parhain harrastus. 

1. Värittäminen harjoittaa luovuuttasi

Värittäminen on hauska (ja yllättävän koukuttava) tapa, mutta siitä on myös hyötyä: se kehittää luovuuttasi, mutta on myös riittävän yksinkertaista, jotta voit viettää aikaa omien ajatustesi kanssa. Tämän ansiosta saat puuhan aikana todennäköisesti runsaasti oivalluksia ja uusia ideoita. 

2. Se on halpa ja terveellinen rentoutuskeino

Värityskirja on parempi keino rentoutua kuin viinipullo, suklaarasia tai päivä kauneushoitolassa, sillä se tulee halvemmaksi ja on terveellisempää. 

Lisäksi voit tehdä sitä missä ja milloin vain, etkä tarvitse toimivaa nettiyhteyttä tai ylimääräistä käteistä. 

3. Keskittymiskykysi paranee

Elämme hektisessä maailmassa, jossa huomiota vievät muun muassa älypuhelimet ja runsas tietokoneiden käyttö. Runsas tekniikan käyttäminen vaikuttaa myös keskittymiskykyysi – huomaat sen esimerkiksi siitä, jos et jaksa enää katsoa elokuvaa loppuun ilman, että haluat katsoa välillä myös puhelintasi. 

Värittäminen pysäyttää ajan hetkeksi ja antaa sinun keskittyä täydellisesti vain yhteen asiaan. 

4. Värittäminen helpottaa stressiä tehokkaasti

Värityskirja on helppo tapa vähentää stressiä ja sen hyödyt ovat lähellä meditointia. 

– Olen nähnyt ihmisten selviävän akuutista stressireaktiosta, jopa paniikkikohtauksesta värittämisen avulla, ja se normalisoi heidän verenpaineensa nopeasti, kertoo taideterapeutti Marti Faist The Baltimore Sun -lehden haastattelussa. 

5. Aivosi tyydyttyvät

Aivomme nauttivat asioiden valmiiksi saattamisesta – vai väitätkö, ettet saa täydellistä tyydytystä hetkenä, kun katsot valmista kuvaasi?

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja