Huomasitko? Leijonien MM-ottelussa erikoinen näky – luottohyökkääjältä raivokas reaktio: "Kyllähän noita pitää!"

Hannes Björninen lakaisee Suomelle vihdoin 1–0 Tanskaa vastaan 0:56
Hannes Björninen lakaisee Suomelle vihdoin 1–0 Tanskaa vastaan

Leijonien maanantain Tanska-pelissä nähtiin erikoinen näky.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Suomi on tottunut menestymään jääkiekon miesten A-tasolla. Tämä on tiennyt sitä, että alkusarjan pelit on vedetty varsin rutiinilla läpi. Sen isompia tunteenpurkauksia ei ole usein nähty.

Maanantaina nähtiin.

Leijonien ja Tanskan MM-ottelu oli kahden erän jälkeen lukemissa 0–0. Avausmaali syntyi ajassa 43.26, kun Jesper Mattila laukoi ja Hannes Björninen siivosi päädystä pompanneen irtokiekon sisään.

Björninen antoi palaa. Hän veti poikkeuksellisen räväkät tuuletukset pöytään, huomioiden sen, että nyt pelattiin vasta alkusarjaa.

– Kyllähän noita pitää tuulettaa. Ei noita ole tullut kuitenkaan liikaa tehtyä. Tuntuu hyvältä aina, Björninen totesi reaktiostaan MTV Urheilulle.

– Se (maali) tuli isoon kohtaan. Momentum alkoi kääntyä meille toisen erän lopulla. Loimme siinä muutamia hyviä paikkoja ja jatkoimme siitä kolmanteen erään. Totta kai maali vapauttaa pelaamista. Mun mielestä jatkoimme sen jälkeen vahvasti. Saimme hienolla raivomaalilla vielä toisen ja otimme pelin haltuun, Björninen jatkoi.

Video kyseisestä osumasta näkyy jutun yläreunasta.

Björnisen maalissa tunteet olivat pinnassa siksi, koska Leijonat eli kriittisiä hetkiä. Suomelta vaadittiin käytännössä pakkovoittoa, sillä sen puolivälieräpaikka oli uhattuna.

Leijonien pitää lähes varmuudella kairata vielä yksi piste alkulohkon päätösottelusta Sveitsiä vastaan.

– Valmistautumiseltaan tämä oli legendaarisesti yksi peli muiden joukossa. Totta kai kaikki tiedostivat tilanteen ja sen, että mitä meiltä vaadittiin. Silti ihan alun jälkeen meidän pelaamisemme oli vapautunutta ja pystyimme väsyttämään Tanskaa. Se alkoi näkyä kolmannessa ja saimme otteen meille, Björninen perkasi.

Leijonat oli lopulta parempi maalein 3–1. 

Hannes Björninen teki Tommi Niemelälle koskettavan paljastuksen juniori-ikäisenä 3:29
Hannes Björninen teki Tommi Niemelälle koskettavan paljastuksen juniori-ikäisenä

Lue myös:

    Uusimmat