Petteri Sihvoselta jyrkkä vaatimus Leijonien MM-painepelin jälkeen – suora viesti Jukka Jaloselle: "Pidän sitä ihan skandaalina"

Kuvaa penkiltä: Jukka Jalosella tulinen sananvaihto Jesse Puljujärven kanssa 0:52
Kuvaa penkiltä: Jukka Jalosella tulinen sananvaihto Jesse Puljujärven kanssa

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen pitää suoranaisena skandaalina, mikäli Emil Larmi ei torju tiistaina Leijonien maalilla Sveitsiä vastaan.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Leijonat selvitti vaivoin Tanskan haasteen maanantai-iltana. Suomi nousi päätöserässä 3–1-voittoon. Ottelu eteni maalittomana aina kolmanteen erään asti.

– Leijonat pelasi paitsi Tanskaa vastaan, myös omaa turnausmenneisyyttään ja siitä syntynyttä jännitystään vastaan, Sihvonen sanoo.

– Tämä joukkue on saanut kantaa niskassaan pelitapakeskustelua ja puheita siitä, ettei tullut NHL-pelaajia.

Suomi käänsi ottelun päätöserässä iskemällä kiekon kolmesti verkkoon. Leijonien avausmaalista vastasi Hannes Björninen, kun erää oli pelattu kolmisen minuuttia.

– Erätauolla onnistuttiin henkisesti päättämään, että tuli mitä tuli, niin pelaajat heittäytyivät ja voittivat oman jännittyneisyytensä. Sitten vasta alkoi purra. Suomi kykeni saamaan hyökkäysalueen hyökkäyspelin samaan kuntoon, kuin Isoa-Britanniaa vastaan. Valmennusjohto onnistui erätauolla vapauttamaan joukkueen. Toki se vaatii myös onnea. Björninen sai pompun päädystä. Sitten tuli ensimmäinen hetki, kun näytti, etteivät pelaajat jännitä.

Suomen maali vartioi Tanskaa vastaan Emil Larmi, joka pelasi turnauksen toisen ottelunsa. Larmi otti voiton 21 torjunnalla. Leijonien ykkösvahdin tonttia on hoitanut tähän asti Harri Säteri, mutta Sihvosella on suora viesti Jukka Jalosen suuntaan.

– Pidän sitä ihan skandaalina, jos Larmia ei laiteta Sveitsiä vastaan maaliin. Vaikka näyttäisi, että Larmiin on luotto osittain mennyt viime kevään perusteella, niin ei sellaista seppää pitäisi olla, joka laittaa tällaisen pelin jälkeen nyt Säterin maaliin. Säteri ei ole tässä turnauksessa ollut ihan oma itsensä.

Suomi pelaa tiistaina iltaottelussa todennäköisesti paikasta puolivälieriin. Jos Itävalta ottaa Britanniasta kolme pistettä, Suomen on pakko raapia Sveitsistä vähintään piste. 

– Uskon, että Suomi palaa Tshekki- ja Kanada-pelien tasolle. Sveitsi on todella taktinen. Se sopii Suomelle. Tämä joukkue kykenee ottamaan itsestään irti sen, mitä on otettavissa. Herkullinen tilanne. Olen taipuvainen uskomaan, että se peli menee vähintään jatkoajalle, Sihvonen päättää.

Lue myös:

    Uusimmat