Humalainen asiakas ruhjoi taksikuskin työkyvyttömäksi "vapaaottelutyyliin" Vantaalla – kollega ajoi paikalle juuri oikealla hetkellä

Heinäkuisena aamuyönä Hotelli Vantaalta alkanut taksimatka päättyi pankkikorttiselkkaukseen ja törkeään väkivallantekoon. Taksinkuljettaja menetti terveytensä humalaisen asiakkaan käytyä hänen kimppuunsa.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut 37-vuotiaan miehen törkeästä pahoinpitelystä ja pahoinpitelystä vuoden ja 8 kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Väkivaltaisen miehen uhreiksi heinäkuussa 2019 joutuivat miehen puoliso ja taksinkuljettaja.

Taksikuski kertoi ottaneensa miehen kyytiin aamuöiseen aikaan Hotelli Vantaalta. Kyydin jälkeen mies oli kuskin mukaan poistunut autosta maksamatta, ja kuski huomautti asiasta.

Kun mies oli laittanut maksukortin laitteeseen, kortilla ei ollut myyntilupaa. Myöskään toinen asiakkaan maksukorteista ei toiminut. Kuljettajan mukaan mies oli tässä vaiheessa soittanut kotipihasta vaimolleen kiroillen ja huoritellen. Tarkoitus oli saada nainen maksamaan 13,60 euron hintainen taksimatka.

Taksikuski oli kertomansa mukaan nousemassa autosta, kun asiakas oli käynyt hänen kimppuunsa. 

8:35
MTV Uutiset Livessä aiemmin: Taksikuski kertoo väkivaltaiseksi yltyneestä alastaan – suora lähetys taksitolpalta

"Polvi on rikki, lopeta!"

Mies oli muun muassa lyönyt kuljettajaa voimakkaasti nyrkillä takaraivoon ja potkaissut polveen. Vaikka uhri makasi jo maassa jalka murtuneena, mies jatkoi pahoinpitelyä potkimalla uhria kasvoihin.

Taksikuski yritti suojata päätään käsillään, mutta potkut ja nyrkiniskut olivat tulleet läpi. Hän ei kyennyt nousemaan maasta ja huomasi jalkansa vääntyneen omituisesti. 

– Nyt sattuu, polvi on rikki, lopeta! kuski kertoi huutaneensa kovaäänisesti.

Paikalle oli tässä vaiheessa ennättänyt myös miehen vaimo, joka oli niin ikään anellut miestään lopettamaan. Pahoinpitely loppui vasta onnekkaan sattuman seurauksena, kun toinen taksikuski oli ajanut viereiselle talolle.

Kollega kertoi kuulleensa pahoinpitelystä kumpuavan metelin auton ikkunoiden läpi ja soittaneensa hätäkeskukseen. Todistajana kuullun taksikuskin mukaan mies oli hakannut uhriaan kaksin käsin ja palannut jo kerran lähdettyään vielä takaisin potkimaan miestä.

Todistajan mukaan väkivalta oli vaikuttanut niin hurjalta, että siitä "oli tullut mieleen vapaaottelu".

Taksikuski kiidätettiin rikospaikalta sairaalaan. Hänelle aiheutui leikkaushoitoa vaativia vammoja ja lukuisia ruhjeita ympäri kehoa. Kuljettaja joutui jalan ruhjoutumisen vuoksi keinonivelleikkaukseen ja ainakin puoleksitoista vuodeksi syrjään työelämästä.

Pahoinpitelijä: Hätävarjelua

Pahoinpitelijä ei sanojensa mukaan muistanut aloittaneensa pahoinpitelyä, vaan väitti taksikuskin käyneen hänen kurkkuunsa kiinni, kun hän oli poistunut taksista hakemaan rahaa.

Mies väitti, että kuski oli estänyt häntä nousemasta autosta. Hän katsoi syyllistyneensä korkeintaan hätävarjelun liioitteluna tehtyyn pahoinpitelyyn. 

Käräjäoikeus puolestaan katsoi, että miehen toiminta oli ollut erityisen raakaa ja julmaa, koska maassa makaava uhri oli lähes puolustuskyvytön. Tuomiolauselman mukaan teko oli kokonaisuutena arvostellen törkeä. 

Mies oli samana päivänä töninyt puolisoaan ja heittänyt hiekkaa naisen päälle. Lisäksi hän oli työntänyt naisen eteisen nurkkaan ja heittänyt häntä tuulettimella ja posliinisella ruokakulholla päähän.

Vaimolle tuli haavoja kasvoihin sekä ruhjeita päähän ja jalkaan. Mies myönsi syyllistyneensä pahoinpitelyyn, josta hänet törkeän pahoinpitelyn lisäksi tuomittiinkin.

Jätti käräjät väliin

Väkivaltarikoksia käsiteltiin maaliskuussa Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Mies oli velvoitettu saapumaan pääkäsittelyyn 600 euron sakon uhalla. Hän oli kuitenkin jättänyt käräjät väliin, vaikkei laillista estettä siihen ollut.

Vuoden ja 8 kuukauden ehdollisen vankeuden lisäksi mies velvoitettiin korvaamaan taksikuskille noin 14 750 euroa haittakorvauksia ja noin 6 159 euroa oikeudenkäyntikuluja. Lisäksi hän joutuu maksamaan uhkasakon.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus antoi tuomionsa elokuun lopussa. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, sillä siihen voi hakea muutosta hovioikeuteen valittamalla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja