Taksinkuljettajan raju väite kyytien ryöstöhinnoista – reilun kilometrin matkasta karaokeravintolaan 55 euroa

Taksikuski Tapio puhuu nyt suunsa puhtaaksi väkivaltaiseksi yltyneestä alastaan – katso suora lähetys taksitolpalta 8:35
MTV Uutiset Live haastatteli taksinkuljettajaa, joka todistaa väkivallan lisääntyneen kuljettajien välillä. Asiakkaiden osalta kuskia harmittaa posketon hinnoittelu.

MTV Uutisten haastatteleman taksinkuljettajan mukaan kyytien hinnat voivat olla täysin poskettomia. Taksiliitosta vahvistetaan, että hinnoittelu on vapaata. Epäonnistuneeksi koettu taksilaki on parhaillaan korjauksessa eduskunnassa.

Taksinkuljettaja Tapio Mäkinen on pahoillaan asiakkaiden puolesta, sillä Mäkisen mielestä joidenkin taksien hinnoittelu on "täysin mielivaltaista".

– Ryöstöhintoja muutaman kilometrin matkasta, hän puuskahtaa.

Mäkinen on kuullut asiakkailtaan, että reilun kilometrin matka Helsingin Asema-aukiolta Snellmaninkadulle karaokeravintolaan on maksanut 55 euroa. Noin 20 kilometrin kyyti hotelli Clarionista Helsinki-Vantaan lentoasemalle puolestaan on voinut köyhdyttää asiakasta 200 euroa.

Taksiliitosta todetaan, että kyseiset hinnat voivat olla täysin totta. 

– Hinnoittelu on aivan vapaata. Palvelun saa siis hinnoitella kuten haluaa, eikä siinä sinällään ole mitään väärää. Kuluttajan kannattaa varmistaa hinta lähtiessä ja miettiä mistä taksinsa ottaa, opastaa liiton toimitusjohtaja Timo Koskinen.

Lain valuviat korjauksessa

Taksilaki uudistettiin vuonna 2018 silloisen liikenneministerin Anne Bernerin (kesk.) johdolla.

Tyytymättömyyttä herättänyt laki on parhaillaan korjauksessa eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnassa. Sen jälkeen uudistus etenee eduskunnan suureen saliin – uusitun lain pitäisi olla voimassa viimeistään syksyyn mennessä.

Korjaukset koskevat muun muassa kuljettajien koulutusvaatimuksia, hinnan ilmoittamista ja taksin tunnuksia. Hinnoittelu on näillä näkymin pysymässä vapaana.

– Kuluttajien luottamus taksiin pitäisi palauttaa. Asiakkaat välttelevät nyt suotta kaikkia takseja, sanoo Taksiliiton toimitusjohtaja Timo Koskinen.

Oman mausteensa taksialalle toi korona-aika, joka on aiheuttanut asiakaskadon.

Katso taksinkuljettajan haastattelu lisääntyneestä väkivallasta ja kovista hinnoista videolta!

Lue myös:

    Uusimmat