Älypuhelimilla kuvaaminen mullistuu? Huawei ja Leica löivät hynttyyt yhteen

Kiinalainen älypuhelinvalmistaja Huawei ja saksalainen kameravalmistaja Leica ovat ilmoittaneet yhteistyöstä. Kauniin sanoin komeaayhteistä tulevaisuutta kuvaileva tiedote ei vielä tarkemmin kerro, minkälaisia hedelmiä yhteistyön satona voidaan tulevaisuudessa korjata, mutta tavoitteet ainakin ovat kohdallaan, sillä tarkoituksena on uudistaa kuvaaminen älypuhelimilla.

Varsin nopeasti maailman kolmanneksi suurimmaksi älypuhelinvalmistajaksi kasvanut Huawei sekä yli 100-vuotisen historian kameravalmistajana omaava Leica aikovat yhdistää voimansa älypuhelimien kameroiden kehityksessä. Tarkoitus on ulottaa yhteistyö niin innovointiin, designiin kuin käyttäjäkokemuksen parantamiseenkin.

Huawei ja Leica lupaavat tiedotteessaan kertoa tarkempia yksityiskohtia yhteistyönsä tuloksista tulevaisuudessa. Vielä ei siis ole tiedossa, keskittyykö yhteistyö esimerkiksi pieniin parannuksiin optiikassa vai onko odotettavissa vahvasti Leica-brändättyjä älypuhelimia. Tähän mennessä Leica on sotkenut näppinsä älypuhelimiin vain kerran, kun sen optiikkaa käytettiin syksyllä 2014 julkaistussa Panasonic Lumix DMC-CM1 -puhelimessa, joka oli vähintään yhtä paljon kamera kuin se oli älypuhelin.

Lue myös:

    Uusimmat