Mainos

HS: Lääkäriopiskelijat mainostavat juhlia, joissa alkoholia pistetään suoraan suoneen – opiskelijajärjestön mukaan kyse on pilasta: ”Se on perinne"

Tampereen yliopiston lääketieteen opiskelijoille mainostetaan bileitä, joissa huhujen mukaan piikitetään pirtua suoraan suoneen. Asiasta uutisoi Helsingin Sanomat.

Alkoholi ja kosteahkot julat ovat osa monen opiskelijan elämää. Monia opiskelijatapahtumien markkinoinnin kärkenä pidetään alkoholia ja bileiden ohjelma rakennetaan pääasiassa iloliemen ympärille. 

Helsingin Sanomien mukaan Tampereen yliopiston lääketieteen ensimmäisen vuoden opiskelijoille markkinoidaan juhlia, joissa puheiden mukaan jopa piikitetään alkoholia suoraan suoneen. 

"Kyseessä on perinne"

Lehti haastatteli juhlia järjestämisestä vastaavan ainejärjestön puheenjohtaja Joel Kontiaista, jonka mukaan kenenkään suoniin ei ole juhlissa laitettu alkoholia.

Hänen mukaansa alkoholin piikittäminen on legenda, jota on levitelty tarkoituksella. Hänen mukaansa kyse on pilasta.

– Kyseessä on perinne, jossa vedätetään fukseja, että lääkäriksi pääsee vain, jos on laittanut pirtua suoneen. Se on legenda, jonka hauskuus syntyy siitä, että se voisi melkein olla totta, Kontiainen kommentoi lehdelle.

Hän vakuuttaa, että lääketieteen opiskelijat ovat vastuullisia ja potilasturvallisuus on opiskelijoille ykkösprioriteetti.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja