HPK:lla valtava vuori kiivettävänään, Hakametsä ja Tappara kummitteleva yhdistelmä – "Voitto sieltä on joka tapauksessa haettava"

Tappara ja HPK ottavat yhteen SM-liigan toisessa välieräparissa. HPK:lla on edessään haastava työ, koska Tappara on ollut hämeenlinnalaisille Hakametsässä liian kova vastustaja viime vuosina.

HPK ei ole onnistunut voittamaan Tapparaa vieraskaukalossa yli kolmeen vuoteen. Edellisen kerran HPK on kukistanut Tapparan Hakametsässä vuoden 2016 tammikuussa. Tapparalla on ottelusarjassa kotietu puolellaan, joten HPK on tiukan paikan edessä.

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen ei näe kuitenkaan asiaa ratkaisevana tekijänä. Hakametsän kirous voi nousta ratkaisevaksi vasta sarjan loppupuolella, jos vierasvoittoa ei ole vielä onnistuttu nappaamaan.

– Tämä ei vaikuta etenkään sarjan alussa mitään. Eivät pelaajat, eivätkä valmentajat mieti tällaisia asioita. Tietysti jos Tappara kaksi ensimmäistä peliä Hakametsässä voittaa, sitten tällaiset voivat nousta tapetille. Se yksi voitto HPK:n on sieltä Hakametsästä joka tapauksessa haettava, jos mielii mennä jatkoon, Sihvonen arvioi.

Lue myös:

    Uusimmat