Hoitokikkaa auringossa palaneelle iholle on jaettu jo huikeita määriä, mutta toimiiko se todella? Asiantuntija vastaa

On mahdollista, että huikean suosion saavuttanut partavaahtoniksi helpottaa palaneesta ihosta kärsivän tuskaa!

Videolla tutkitaan, millaisia vaurioita aurinko tekee ihoon!

Teksasilaisäidin niksi, jonka mukaan auringonpolttaman aiheuttamaa tuskaa voi helpottaa partavaahdolla, kerää suosiota netissä. Sitä on jaettu jo yli 200 000 kertaa. Health-lehti päätti selvittää, onko niksissä perää.

On mahdollista, että vaahto helpottaa kipua

Dermatologian apulaisprofessori William Huang huomauttaa, ettei partavaahtometodin toimivuudesta ole paljoakaan todisteita.

– Kuvittelisin, että tästä tuli Facebookissa viraalihitti, koska melkein kaikki ovat kokeneet auringonpolttaman, ja monilla ihmisillä luultavasti on partavaahtoa kaapeissaan, joten selvästi idea on vetoava, Huang kuvailee.

Huangin mukaan on mahdollista, että vaahto helpottaa palaneen ihon aiheuttamaa kipua ja epämukavuuden tunnetta.

– Pääainesosa partavaahdossa on yleensä vesi, joten se on kosteuttavaa. Siinä on usein paljon öljyjä, hän analysoi.

Öljyt voivat rauhoittaa ihoa. Jotkut partavaahdot sisältävät aloe veraa, joka myös rauhoittaa ihoa.

Kun panet partavaahdon ihollesi, vahinko on jo tapahtunut

Huang ei kuitenkaan suosittelisi partavaahdon käyttöä liian innokkaasti. Partavaahto ei myöskään estä ihoa kuoriutumasta, koska kuoriutuminen riippuu palamisen asteesta ja muista tekijöistä.

– Silloin, kun panet partavaahdon tai aloe veran ihollesi, vahinko on jo tapahtunut. Ja jos tuo vahinko on jo ihon syvemmissä kerroksissa, voit hyvinkin saada rakkoja tai kesivän ihon, Huang kuvaa.

Huang kuitenkin suosittelee palaneen ihon kosteuttamista. Sekään ei kuitenkaan ole tärkeintä – parasta olisi olla palamatta lainkaan! Jos siis joudut miettimään, kaipaatko partavaahtokikkaa, kiinnitä huomiota auringonottotapoihisi.

– Keho ei unohda, mitä teemme sille, ja toistuvat auringonpolttamat elämän aikana voivat edistää ihosyövän syntyä myöhemmin, Huang sanoo.

Lähde: Health.com

Lue myös:

    Uusimmat