Viidettä lastaan odottavan äidin kummallinen "akne" olikin vaarallinen ihosyöpä: "Se näytti pieneltä ja harmittomalta"

Kalifornialainen viiden lapsen äiti järkyttyi, kun hän heräsi leikkauksesta ja näki kasvonsa ensi kerran. Pieni iho-ongelma olikin laajalle levinnyt syöpä.

Kun 35-vuotias Kari Cummins alkoi odottaa viidettä lastaan, hän huomasi oikeaan leukaansa ilmestyneen oudon aknen. Hän uskoi sen liittyvän vastikään alkaneeseen raskauteen.

– Kun tajusin, ettei se ollut menossa minnekään ja se oli alkanut kasvaa hiukan kuhmuiseksi, tiesin, että se oli epänormaalia. Ihosta otettiin koepala kuukauden päästä siitä, kun ensi kerran huomasin sen, Kari kertoo Kidspot-sivustolle.

Vasta toisella kuulla raskaana oleva äiti sai kuulla, että hänellä on ihosyöpä, sen kaikista tappavinta ja vaarallisinta laatua.

Syöpää ei voitu kuitenkaan poistaa ennen kuin lapsi oli syntynyt.

– Lääkäri vakuutteli minulle, että kaikki menisi hyvin – se vain täytyi ottaa pois vauvan syntymän jälkeen niin pian kuin mahdollista. En ollut todella huolestunut, mutta samalla olin ahdistunut sen poistamisesta, Kari kertoo.

Ensin tuli järkytys, sitten muiden ihmisten katseet

Kolme kuukautta lapsen syntymän jälkeen Kari pääsi vihdoin leikkaukseen, kymmenen kuukautta syöpädiagnoosin tekemisen jälkeen.

– Toimenpide oli nimeltään Mohsin leikkaus. Siinä poistetaan aina pieni osa ihoa, ja testataan laboratoriossa, onko siinä osassa ihon ulkoreunaa syöpää. Jos on, prosessi toistetaan uudestaan, ja ihoa poistetaan, kunnes syöpää ei enää löydetä, Kari selittää.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kun Kari lopulta pitkän leikkauksen jälkeen heräsi, hän järkyttyi suuresta palasesta, joka ihosta oli poistettu.

– Se näytti pieneltä ja harmittomalta ulkopuolelta, mutta olikin oikeasti paljon isompi sisältä.

– Naisena olin hiukan murtunut suuresta aukosta kasvoissani. Mainitsemattakaan, että siinä oli 35 tikkiä ja paljon turvotusta ja ruhjeita jälkeen päin. Paljon katseita ja tuijotuksia. Olin aika itsetietoinen kasvoistani vielä vuoden jälkeen, Kari kertoo.

Solarium loppui, tietoisuus lisääntyi

Ihosyöpä ei ollut Karille kuitenkaan täysin uusi juttu. Vuotta aiemmin naisella oli nimittäin huomattu ihomuutoksia otsassa, jotka osoittautuivat tyypillisimmäksi ihosyövän muodoksi. Silloin nainen tunnisti oireet syöväksi heti, sillä hänen oma äitinsä oli myös taistellut saman sairauden kanssa.

– Teininä halusin olla ruskettunut niin kuin muutkin ystäväni. Käytin yleensä aurinkorasvaa, mutta se oli tyypillisesti 8–15 suojauskerrointa, viiden lapsen äiti kertoo.

– Pidin vain hauskaa, enkä ajatellut sen lisäämistä usein. Kun äitini oli paikalla, hän aina piti huolta, että käytimme aurinkorasvaa ja lisäsimme sitä tunnin välein.

Kari myös paljastaa, että hän on käynyt pari kertaa elämässään solariumissa.

Ensimmäisen lapsensa myötä 24-vuotiaana Karin mielipide aurinkorasvasta muuttui täysin, eikä hän koskaan enää menisi solariumiin.

– Äitiys muutti perspektiivini täysin. Minusta tuli yhtäkkiä paljon terveystietoisempi ihminen, ja aloin omistaa suuren osan ajastani oppiakseni kaiken mahdollisen terveydestä ja hyvinvoinnista.

Nyt Kari kehottaakin kaikkia kiinnittämään huomiota auringossa vietettyyn aikaan, käymään välillä varjossa ja käyttämään hyviä, turvallisia ja myrkyttömiä aurinkorasvoja.

Lähde: Kidspot

***

Tunnetko jo hälytysmerkit? Näin tunnistat poikkeuksellisen luomen!

3:49

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja