Alkoi käydä solariumissa 16-vuotiaana – ihosyöpään sairastunut nainen varoittaa nyt muita: ”Onko rusketuksesi todella sen arvoista?”

Mallory Lubbock alkoi ruskettaa itseään jo 14-vuotiaana. Nyt hänellä on ihosyöpä. – On vaikeaa hyväksyä se tosiasia, että typerät valintani aiheuttivat tämän, varsinkin nyt, kun minullakin on lapsia, Lubbock sanoo.

Yllä olevalta videolta näet, millaisista luomista ei tarvitse olla huolestunut!

Mallory Lubbock halusi jakaa varoittavan tarinansa ruskettumisen vaaroista. 14-vuotiaana auringosta ruskettumisesta ja 16-vuotiaana solariumista innostunut Lubbock, 26kävi nuorempana solariumissa joka ikinen päivä kahden vuoden ajan.

Nyt hän on sairastunut ihosyöpään, kertoo Love What Matters.

– Tänään minulta poistettiin ensimmäinen syöpäkasvain. Nyt saan mennä takaisin tikkien poistoon/haavan tarkistukseen, tapaamiseen, jossa koko kehoni tarkistetaan, todella rutiininomaisiin tarkastuksiin pitkäksi aikaa, ja sitten rutiinitarkastuksiin koko elämäni ajan, amerikkalainen Lubbock kuvailee.

Jos kuvat eivät näy, katso ne täällä.

"Hakekaa tyttärenne pois solariumeista"

Omaa tytärtään Lubbock ei aio päästää solariumiin, ja varoittaa myös muita ruskettumisen vaaroista.

– Hakekaa tyttärenne pois solariumeista. Hae 16-vuotias siskosi pois sellaisesta. Hitto, tulkaa itse pois niistä, Lubbock varoittaa.

Hän ei usko, että solarium on terveyden menettämisen väärti.

– Onko rusketuksesi oikeasti sen arvoista? Tästä jää arpi ja tämä sattui. Olen nyt se äiti, joka on rannalla päivänvarjon kanssa, suojakertoimen 100 sisältävä voide raskaasti levitettynä. En koskaan, ikinä ajatellut, että tämä voisi tapahtua minulle, Lubbock kuvaa.

– Aloin ruskettaa itseäni, koska ajattelin, että näyttää paremmalta olla ruskettunut. Ja kun olin 16 ja aloin käydä solariumissa, oli talvi, kun pelasin koripalloa ja halusin olla ruskettunut neulepuserossani. (Tiedän.) Mutta jatkoin käymistä (solariumissa), koska on niin helppoa mennä sinne 20 minuutiksi joka päivä sen sijaan, että makaisi ulkona koko päivän.

"Muistan ajatelleeni, miten tyhmä olin"

Lubbock huomasi ihomuutoksen vuonna 2017. Aluksi lääkärikään ei ajatellut, että se voisi olla syöpää. Kun antibioottivoiteet ja hoidot eivät auttaneet, totuus kuitenkin selvisi.

– Kun sain tietää, olin aivan järkyttynyt. Tunsin oloni sairaaksi, Lubbock kuvaa.

– Muistan ajatelleeni, että toivoisin, etten olisi maannut auringossa niin paljon, ja maannut solariumissa, ja muistan ajatelleeni, miten tyhmä olin yli kymmenen vuotta sitten.

"On vaikeaa hyväksyä, että typerät valintani aiheuttivat tämän"

Nyt Lubbockia pelottaa ajatus, että hän menehtyy ja hänen 3-vuotiaansa ja puolen vuoden ikäinen vauvansa jäävät ilman äitiä.

– On vaikeaa hyväksyä se tosiasia, että typerät valintani aiheuttivat tämän, varsinkin nyt, kun minullakin on lapsia. Voit sanoa 14-,15- ja 16-vuotiaalle, että jokin on vaarallista, mutta tuossa iässä sitä luulee olevansa voittamaton. Toivon heidän oppivan minun tyhmistä virheistäni!

Lubbock korostaa, ettei mikään rusketus ole syövän saamisen arvoista. Hän syyttää syövästään vain itseään.

– Minun täytyy käydä tarkastuksissa nyt loppuikäni, ja enemmän kuin todennäköisesti saan vielä lisää syöpiä. Ja olen vielä nuori! Jos voisin palata ajassa taaksepäin, en ruskettaisi itseäni solariumissa tai  ulkona. En enää koskaan aio olla ulkona auringossa vain "saadakseni rusketuksen".

Lähde: Lovewhatmatters.com, Facebook

Lue myös:

    Uusimmat