Hoikistuminen helpompaa kuin koskaan: Näin nopeutat aineenvaihduntaasi!

Aineenvaihdunnan toiminnasta riippuu se, kuinka nopeasti elimistö polttaa kaloreita. Oikeilla vinkeillä omaa aineenvaihduntaa voi kuitenkin tehostaa – ja kilot voivat tippua aivan yllättäen!

Aineenvaihdunnan tehostamiseksi on tehtävissä paljonkin. AVA kokosi yhteen vinkit joiden avulla voit tehostaa aineenvaihduntaasi ja hoikistua!

Syö aikaisin

Vaikka aamulla ei tekisi mieli syödä mitään, on keho syytä totuttaa aamiaisen syömiseen, sillä ravitsevan aamiaisen nauttiminen käynnistää aineenvaihdunnan heti aamusta. Jos aamulla ei syö kunnolla, viestittää tyhjä vatsa aivoille, että kropan täytyy säästellä energiaa. Tämän vuoksi esimerkiksi rasva ei pala elimistössä tehokkaasti. Kalorien kulutus alkaa siten tehokkaasti aamulla vain, jos nautitaan kelvollinen aamiainen.

Syö usein

Lääkärit ja dieettiekspertit eivät turhaan muistuta siitä, että olisi tärkeää syödä 3-4 tunnin välein. Syömällä paljon etenkin proteiinia voi pitää huolen siitä, että elimistö pystyy tasaisen aineenvaihdunnan ansiosta pitämään mtyös energiatasot tasaisina.

Nuku hyvin

Nukkuminen on elimistölle äärimmäisen tärkeää myös aineenvaihdunnan toiminnan kannalta. Univajeen on todettu heikentävän vastustuskykyä, lisäävän stressihormonin eritystä ja aiheuttavan haitallisia muutoksia rasvojen ja hiilihydraattien aineenvaihdunnassa. Kunnon yöunilla voi siis taata sen, että aineenvaihduntakin toimii toivotulla tavalla.

Liiku aktiivisesti

Kaikkein tärkein ja olennaisin keino aineenvaihdunnan nopeuttamiseen on liikunta. Liikunta on tehokkain tapa lisätä päivittäistä energiankulutusta, ja rankan fyysisen suorituksen aikana aineenvaihdunta voi tehostua jopa moninkertaiseksi. Myös liikuntasuorituksen jälkeen aineenvaihdunnan toiminta tehostuu useiksi tunneiksi.

Lue myös:

AVA

Kuvat: Shutterstock, Colourbox

Lähde: fit.fi, indivly.com, kuntoplus.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja