Haarukkaruokavalio, eli Le forkin -dieetti, on uusi ja helpoksi kehuttu laihdutuskuuri.
Le forkin -dieetti on saanut jo useita faneja ympäri maailman. Dieetin suosio perustuu sen helppouteen. Perusajatus on, että ruoka tulee nauttia pelkästään haarukalla.
Haarukkaruokavaliosta kirjan kirjoittaneen Ivan Gavriloffin mukaan haarukoinnin tarkoitus on uudistaa ruokailutottumuksia, ja välttää jojodieettiä. Se on sallivampi ja suopeampi, kuin kalorien laskemiseen ja ruoansyönnin tiukkaan rajoittamiseen perustuvat dieetit. Lisäksi ruokavalio on helppo sisällyttää normaaleihin päivittäisiin rutiineihin, eikä sen noudattaminen vaikuta sosiaalisiin tilanteisiin tai perhepäivällisiin.
Gavriloff on haastatellut useita lääketieteen asiantuntijoita, psykologeja, ja ravitsemusasiantuntijoita kirjaansa varten. Fysiologisten, psykologisten ja ravitsemustieteellisten selvitysten jälkeen dieetti saa myös asiantuntijoiden tuen.

