Onko tämä maailman helpoin dieetti? Vakuuttaa asiantuntijatkin

Haarukkaruokavalio, eli Le forkin -dieetti, on uusi ja helpoksi kehuttu laihdutuskuuri.

Le forkin -dieetti on saanut jo useita faneja ympäri maailman. Dieetin suosio perustuu sen helppouteen. Perusajatus on, että ruoka tulee nauttia pelkästään haarukalla.

Haarukkaruokavaliosta kirjan kirjoittaneen Ivan Gavriloffin mukaan haarukoinnin tarkoitus on uudistaa ruokailutottumuksia, ja välttää jojodieettiä. Se on sallivampi ja suopeampi, kuin kalorien laskemiseen ja ruoansyönnin tiukkaan rajoittamiseen perustuvat dieetit. Lisäksi ruokavalio on helppo sisällyttää normaaleihin päivittäisiin rutiineihin, eikä sen noudattaminen vaikuta sosiaalisiin tilanteisiin tai perhepäivällisiin.

Gavriloff on haastatellut useita lääketieteen asiantuntijoita, psykologeja, ja ravitsemusasiantuntijoita kirjaansa varten. Fysiologisten, psykologisten ja ravitsemustieteellisten selvitysten jälkeen dieetti saa myös asiantuntijoiden tuen.

Näin noudatat haarukkaruokavaliota

Syö kolme ateriaa päivässä. Aamiaisella ja lounaalla voit syödä normaalisti, mutta älä käytä niitä tekosyinä ylensyödä iltaa varten. Päivällisellä (tai illallisella) voit syödä vain haarukalla. Veitsi, lusikka tai sormet eivät ole sallittuja.

Haarukkaruokavalion idea ei ole vain syödä haarukalla, vaan myös olla syömättä mitään, mikä ei mahdu haarukkaan. Toisin sanoen, myös sorminaposteltavat ovat kiellettyjä. Lisäksi veitsi on kielletty, joten et voi nauttia esimerkiksi levitteitä. Koska veitsi on kielletty, et myöskään voi nauttia makkaroita tai piirakoita, saatikka juustoja. Et saa nauttia lusikalla syötäviä ruokia, kuten keittoja, jogurtteja, jäätelöä.

Haarukkaruokavalion versiot

– Tiukka versio: Älä syö mitään, jonka syömiseen joutuisit käyttämään muuta kuin haarukkaa.
– Lempeä versio: Voit syödä vain haarukalla, mutta voit käyttää veistä ruoan valmistelemiseen (leikkaamiseen).
– Tiukan version ruoat: pasta, palkokasvit, viljat, kala ja useimmat vihannekset.
– Lempeän version ruokia ovat myös salaatti, vaalea lihaa paloiteltuna, kuoritut äyriäiset ja munat.

Nämä elintarvikkeet ovat kiellettyjä

Niin tiukassa kuin lempeässäkin versiossa tulee ilta-aterialla välttää seuraavia elintarvikkeita.

Naposteltavat: Ei maapähkinöitä, cashewpähkinöitä, manteleita, perunalastuja, makkaraa, pizzaa, keittoa, pehmeitä munia, avokadoa, leikkeleitä.
Välipalat: Ei voileipiä, hampurilaisia​​, sipsejä, pihviä, paistettua lihaa, tai maksaa.
Makeiset: Ei tuoreita tai kuivattuja hedelmiä, jogurttia, kakkua, suklaata, makeita jälkiruokia, hedelmäsalaattia, hyytelöä, jäätelöä, muroja, lettuja tai vohveleita.
Muut: Ei leipää, kastikkeita, voita, margariinia, juustoa, sinappia tai ketsuppia.

AVA

Kuvat: Colourbox

Lähde: Forkdiet.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja