Alkoholi ruoan kanssa nautittuna lisää roimasti ekstrakaloreita päivän kokonaissaldoon, mutta oletko perillä siitä, miten muuten se vaikuttaa ruokailun yhteydessä nautittuna; tiedätkö, ovatko seuraavat väittämät totta vai tarua?
Väite: Alkoholia juodessa elimistö muuttaa kaikki syödyt ravintoaineet rasvaksi
Vastaus: Elimistösi ei muuta jokaista kilokaloria, jonka nautit päivällisellä alkoholin kera, rasvaksi, mutta myytissä on hitunen totuutta. Maksasi tunnistaa alkoholin sivutuotteet myrkyiksi, joten elimistösi lopettaa syömäsi ruoan prosessoimisen ravintoaineiksi ja keskittyy alkoholin elimistöösi saattamiin myrkkyihin. Tämän seurauksena elimistösi kuluttaa alkoholin tyhjiä, ravintoaineköyhiä kilokaloreita, eikä keskity oikeisiin, ravintoainerikkaisiin, ruoasta saataviin. Kun syöt enemmän kilokaloreita kuin kehosi polttaa – luultavasti silloin, kun alkoholi on osa annosta – vartalosi varastoi ylimääräiset kalorit rasvaksi.
Vinkki: Juo hillitysti ja valitse juomasi tarkoin, esimerkiksi vodkaa ja kivennäisvettä sitruunaviipaleella tai lasillinen viiniä drinkin sijasta, ja tasapainota alkoholia maukkaalla ja terveellisellä ruoalla, joka sisältää paljon kasviksia, vähärasvaista proteiinia ja terveitä rasvoja.


