Himoitsetko sokerisia herkkuja? Yllättävä seuraus: "Tämä on vastoin yleistä ajatusta"

0:37

Makeanhimolla voi olla yllättävä seuraus: makeaa geeniensä vuoksi himoitsevilla voi myös olla vähemmän rasvaa kehossaan.

Yllä oleva video esittelee 10 eniten riippuvuutta aiheuttavaa ruokaa!

Rakastatko sokerisia herkkuja? Moni mollaa itseään makeaa mässytettyään, mutta tämä brittitutkimus antaa sokerinhimoisille ainakin osittaisen synninpäästön. Tutkijoiden mukaan makeanhimolla voi olla yllättävä seuraus, kertoo Action News Jax.

Englantilaistutkimuksen mukaan mieltymys makeaan voi olla yhteydessä siihen, että kehossa on vähemmän rasvaa.

Tulos ei vastaa yleistä mielikuvaa sokerin syömisestä

Tutkimuksessa analysoitiin yli 450 000 ihmisen tietoja. Osalla ihmisistä oli tietty geenimuunnos, joka vaikuttaa mahdollistavan sen, että ihmisellä on vähemmän rasvaa kehossaan.

Aiempien tutkimusten perusteella sama geeni kuitenkin aiheuttaa kantajalleen myös sen, että hän himoitsee ja syö enemmän sokerisia ruokia kuin muut.

– Tämä on vastoin yleistä ajatusta siitä, että sokerin syöminen on terveydelle paha asia, tutkimusta tehnyt Timothy Frayling sanoo.

"Tämä on vain pieni pala palapeliä"

Tutkijan mukaan on tärkeää muistaa, että geeni on vain yksi pieni pala "ihmispalapelissä", eikä se yksinään välttämättä kerro kaikkea.

– Tämä on vain pieni pala palapeliä, joka kuvailee ruokavalion ja sokerin syömisen sekä ylipainon ja diabeteksen riskin suhdetta, aihetta tutkinut Niels Grarup sanoo.

Sokerin rakastamisella on myös huonoja puolia: geneettinen himo makeaan voi kerryttää rasvaa vyötärölle lanteille, mikä puolestaan voi lisätä sydänkohtauksen riskiä.

Tutkimus julkaistiin Cell Reports-lehdessä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja