Hiihtoliitolla pakka nyt täysin levällään – maajoukkuejohdon lähtö luo tyhjiön: "Meidän on katsottava, minkä verran meillä on rahaa"

Taloudellisessa ahdingossa ja keskellä yt-menettelyjä oleva Hiihtoliitto saattoi saada vastauksia säästöpuolelle tiistaina, kun kaksi maastohiihdon johtohahmoa ilmoitti lähtevänsä muihin maisemiin.

Maastohiihdon maajoukkuetta vetänyt johtaja Matti Haavisto ilmoitti palaavansa pääosin liiton heikon taloustilanteen vuoksi takaisin vanhaan työhönsä Sisä-Suomen poliisiin.

Lajipäällikkö Eero Hietanen puolestaan palaa virkavapaalta takaisin vanhan työnantajansa SantaSportin leipiin Rovaniemellä.

Kulupuolelle kaksikon lähtö tuonee jonkinasteista helpotusta Hiihtoliitolle, mutta maastohiihdon maajoukkueen organisaatiolle taustahenkilöiden poistuminen luo pulmallisen tyhjiön.

– Nyt kun on tullut nämä muutokset tänään, kyllä tämä laittaa tätä kokonaisuutta pohdinnan alle jälleen kerran. Tässä on jo aika monta kertaa kuluneen kuukauden aikana jouduttu säätämään sitä tulokulmaa, sanoo Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen.

Hämäläinen ei vielä osaa sanoa, mullistuuko vasta viime keväänä uudistettu maajoukkueorganisaatio Haaviston ja Hietasen lähtöjen seurauksena.

– Nämä kaikki asiat nivoutuvat meidän yt-neuvotteluihin. Taloudellinen tilanne on tiukka, ja me joudumme katsomaan kaikki sektorit läpi, eikä voi yhtä asiaa irrottaa siitä pois.

– Meidän on katsottava, minkä verran meillä on rahaa käytettävissä tiettyihin toimintoihin.

Hiihtomaajoukkue tarvitsee uuden vetäjän Haaviston lähdön myötä. Hiihtoliiton johtokunta kokoustaa 14. huhtikuuta, jossa hänen seuraajansa palkkaamista todennäköisesti käsitellään.

– Ratkaisuja siitä haetaan, millä tavalla toimitaan. Mennäänkö avoimella haulla vai headhuntauksella, Hämäläinen luotaa.

– Kun saadaan talouslukuja valmiiksi, niin tiedetään, miten me voimme edetä.

Koronaviruspandemian aiheuttama epävarmuus heittää oman varjonsa jo valmiiksi kuralla olleeseen liiton talouteen.

– Tässä on koko maailman mittakaavassa niin isoja kysymysmerkkejä, että meillä on tällä hetkellä vain paljon hyviä arvauksia. Ennustaminen on vaikeaa … Aika lyhyellä jänteellä joudutaan menemään valitettavasti, Hämäläinen tunnustaa.

Käynnissä olevien yt-neuvottelujen säästötavoite on tämänhetkisellä tiedolla Suomen Hiihtoliiton osalta 450 000 euroa ja Nordic Ski Finland Oy:n osalta 110 000 euroa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja