Hiihtomaajoukkueessa karu päätös – Matti Haavisto jättää tehtävänsä

Hiihtoliitto kertoo maajoukkueen johtajan Matti Haaviston ja lajipäällikön Eero Hietasen jättävän tehtävänsä tämän kauden jälkeen.

Liiton mukaan Haavisto ja Hietanen ovat molemmat ilmoittaneet, että he eivät ole enää käytettävissä kevään jälkeen, jolloin kummankin sopimus umpeutuu.

Kaksikko ehti olla nykyisissä tehtävissään vain vuoden ajan. Aiemmin hiihtomaajoukkueen päävalmentajana toimineesta Haavistosta tehtiin maajoukkuejohtaja viime keväänä käynnistetyssä rakennemuutoksessa. Samassa myös Hietasen tehtävänimike vaihtui valmennuspäälliköstä lajipäälliköksi.

Kumpikin on ehtinyt työskennellä hiihtomaajoukkueen taustalla jo vuosia.

Hiihtoliiton mukaan Haaviston päätökseen vaikutti liiton taloudellinen tilanne ja maajoukkueen taustatyöntekijöiden toimintaedellytykset seuraavina kausina.

– Totta kai harmittaa, että emme pystyneet jatkamaan rakentamallamme ja hyväksi todetulla organisaatiolla eteenpäin. Nyt valmentajilla on ollut enemmän aikaa urheilijoille, vaikka joukkue onkin ollut huomattavan iso. Toivon, että kaikesta huolimatta tulevaisuus turvataan lähiviikkojen aikana kestävillä valmennusratkaisuilla, Haavisto jatkaa.

Suomen parhaimman naishiihtäjän Krista Pärmäkosken henkilökohtaisena valmentajana jatkava Haavisto aikoo palata poliisin ammattiinsa, josta hän on ollut virkavapaalla viimeisen kymmenen vuoden ajan.

– Nyt on aika palata takaisin, Haavisto tuumaa.

 Hiihtoliitossa maastohiihton toimintaa johtanut ja kehittänyt Hietanen aikoo palata niin ikään vanhaan työhönsä rovaniemeläiseen SantaSportiin kuuden vuoden virkavapaan jälkeen.

– Vuonna 2014 tullessani Hiihtoliittoon aloitimme Reijo Jylhän kanssa maajoukkueen toimintatapojen ja valmennusjärjestelmän uudistamisen. Niissä asioissa mielestäni onnistuimme hyvin ja saimme vietyä tavoitteet maaliin. Kotimaan toimintojen osalta meillä on hyviä projekteja meneillään maastohiihdon kehittämiseksi ja toivonkin, että myös nämä asiat saadaan toteutettua tulevaisuudessa. Näitä asioita ovat muun muassa valmennuslinjauksen uudistaminen ja kilpailuihin liittyvät uudistukset, Hietanen summaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja