Hiihtomaajoukkueen jättävä Matti Haavisto myöntää ratkaisunsa syyn suoraan – harkitsi päätöstään pitkään: "Kun asiat alkoivat selkeentyä"

Hiihtoliiton maajoukkuejohtaja Matti Haavisto jättää tehtävänsä ja palaa takaisin vanhaan työhönsä Sisä-Suomen poliisilaitoksella.

Maajoukkueessa edellä mainitun tittelin ohella päävalmentajana ja huoltopäällikkönä työskennellyt Haavisto on ollut virkavapaalla viimeisen kymmenen vuoden ajan.

Vetotekijä oli paluu vanhaan työhön, mutta Haavisto myöntää suoraan lähtönsä suurimman syyn.

– Se on varmasti tämä taloudellinen tilanne. Yt-neuvottelut on tällä hetkellä käynnissä Hiihtoliitossa. Haluttiin turvata jatkumo valmentajien ja urheilijoiden rajapinnalle ja turvata heidän toimintaansa, Haavisto perustelee MTV Urheilulle.

Haaviston kanssa samalla ovenavauksella talousahdingosta kärsivästä Hiihtoliitosta lähtee lajipäällikkö Eero Hietanen.

– Ei se helppo päätös ollut. Pohdin monelta kantilta, haluanko käyttää jatko-optiota ja onko sitä mahdollista käyttää. Sitten kun asiat alkoivat selkeentyä, ja lajipäällikönkin kanssa keskustelin asiasta, hänellä oli vähän sama tilanne, niin tultiin siihen ratkaisuun, että jos haluaa palata (vanhaan työhön), niin nyt on ehkä se paras hetki, Haavisto luotaa.

Miten käy organisaation?

Haavisto ja Hietanen toteuttivat vain viime keväänä organisaatiomuutoksen, jonka myötä heidän tittelinsä vaihtuivat. Päävalmentajana aiemmin toimineesta Haavistosta tuli maajoukkuejohtaja, joka veteli naruja ja antoi valmennukselle aikaa urheilijoiden kanssa.

Mallia haettiin muista Pohjoismaista, mutta nyt uhka on, että rakennemuutoksesta ei ole käynnissä olevien yt-neuvotteluiden jälkeen jäljellä enää mitään.

– Siitä ei ole tietoa. Neuvottelut ovat hyvin alkuvaiheessa. Se organisaatio, joka viime vuonna luotiin, harmittaa, jos ei sitä pystytä jatkamaan. Siinä pyrittiin nimenomaan urheilijoille antamaan enemmän aikaa valmennukseen, kun meillä on siinä taustalla henkilöitä, jotka tekevät niitä ei-niin-mukavia hommia.

– En osaa sanoa, pystytäänkö jatkamaan samankaltaisella organisaatiolla, Haavisto myöntää.

17 vuoden yhteistyö jatkuu

Poliisivirkansa ohessa Haavisto aikoo jatkaa Suomen kovimman naishiihtäjän Krista Pärmäkosken valmentajana. Kaksikolla on tarkoitus laatia ensi kauden suunnitelmia pääsiäisenä.

– Se on ollut jo talvella selvää, että yhteistyö jatkuu. 17 vuotta on jatkunut ja nyt en näe mitään syytä, miksei se jatkuisi, Haavisto sanoo.

– Varmasti haasteita tulee harjoituskauden suunnittelussa koronaviruksen kanssa. Sitä ei tiedä vielä kukaan tällä hetkellä, miten tilanne kehittyy.

Lue myös:

    Uusimmat