Helsinkiläisoppilaitos tiedotti koronatartunnasta vasta viikko altistuksen jälkeen – viestintälinjaan ei luvata muutosta

Oppilaitos viestii tartunnoista jatkossakin vasta viranomaisten yhteydenoton jälkeen.

Haaga-Helian ammattikorkeakoulu on tiedottanut opiskelijoilleen viimeviikkoisesta koronatartunnasta. Haaga-Helian mukaan Helsingin kaupunki ottaa altistuneisiin erikseen yhteyttä ja asettaa heidät karanteeniin. Karanteeni kestää perjantaihin 13. marraskuuta saakka.

Oppilaitokset eivät voi määrätä opiskelijoita tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin. Sen voi tehdä vain kunnan tai sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri.

MTV uutisoi aiemmin tänään oppilaitoksen opiskelijoiden hämmennyksestä. Osa erään Pasilan toimipisteen linjan opiskelijoita sai tietää viime viikolla epävirallisia kanavia pitkin, että he ovat mahdollisesti altistuneet koronavirukselle.

Opiskelija sai positiivisen testituloksen torstaina. Hän oli käynyt luokkaopetuksessa tiistaina.

Viestintäkäytäntö jatkuu

Opiskelijat ovat lähettäneet Haaga-Helian johdolle avoimen kirjeen, jossa he penäävät oppilaitokselta nykyistä avoimempaa viestintää.

– Viestintä on täten jäänyt täysin opiskelijoiden vastuulle. Osa opiskelijoista sai tiedon vasta tämän viikon maanantaina, eli päivää ennen seuraavaa luentoa, kirjeessä sanotaan.

Haaga-Helian rehtorin Teemu Kokon mukaan viranomaiset ovat nimenomaisesti ohjeistaneet siten, että korkeakoulun oma tiedotus lähtee käyntiin vasta viranomaisten yhteydenoton jälkeen. Haaga-Helia on viestittänyt opiskelijoille, että näin aiotaan toimia jatkossakin.

Kokko kertoi MTV Uutisille tiistaina, että oppilaitoksella on tiukat ohjeet koronatartuntojen ehkäisemiseksi sekä tilanteisiin, joissa epäillään tartuntaa.

– Heti kun meille tulee tieto altistumisesta, toimitamme viranomaisille listat siitä, keitä samassa tilassa on ollut. Viranomaiset päättävät, määräävätkö he karanteeniin vai eivät.

Altistumisista johtuvat jatkotartunnat ovat harvinaisia. Esimerkiksi Helsingin päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa 19. lokakuuta–1. marraskuuta todettiin yhteensä 1 789 altistumista. Koronatartuntoja niissä on ollut yhteensä 66.

Lue myös:

    Uusimmat