Kolmelle murhasyyte Helsingin Metsälässä moottoripyöräkerhon tiloissa tehdystä henkirikoksesta

Uusia tietoja paloittelumurhasta moottoripyöräkerhon tiloissa: Poliisi takavarikoi tutkinnassa muun muassa toimintakuntoisen konepistoolin 0:22
Poliisi takavarikoi tutkinnassa muun muassa toimintakuntoisen konepistoolin

Syyttäjä on nostanut neljälle syytteet Helsingin Metsälän henkirikoksesta.

Kolmen ihmisen epäillään murhanneen kolmekymppisen miehen MC Apache -moottoripyöräkerhon tiloissa heinäkuun lopulla. Yhtä ihmistä syytetään lisäksi avunannosta murhaan.

Poliisi on kertonut aiemmin, että uhri kutsuttiin kerholle, missä häntä pahoinpideltiin usean ihmisen voimin ja usealla eri välineellä, muun muassa lekalla. Väkivalta oli pitkäkestoista, ja uhri kuoli saamiinsa vammoihin.

Poliisin mukaan rikoksen taustalla on pitkään jatkunut riita huumeista. Kyse oli epäilystä, että uhri olisi varastanut amfetamiinia epäillyiltä tekijöiltä, poliisi kertoi.

Epäillyt ovat esitutkinnassa kiistäneet syyllistyneensä henkirikokseen.

Poliisi epäilee, että uhri yritettiin surmata jo aiemmin

Poliisi kertoi myös joulukuun alussa epäilevänsä, että uhri yritettiin tappaa jo aiemmin noin viikkoa ennen murhaa. Miestä yritettiin poliisin mukaan ampua Helsingin Kalasatamassa, mutta luoti ei osunut.

Ampuminen tapahtui kadulla kauppakeskus Redin läheisyydessä, ja sille on silminnäkijähavaintoja.

Ampumisessa epäillään käytetyn käsiasetta.

Poliisin mukaan MC Apachea ei voida pitää järjestäytyneenä rikollisryhmänä, vaan kyseessä on ennemminkin muutamien ihmisten harrastusporukka. Henkirikoksen uhri ei ole ollut mukana kerhon toiminnassa.

Lue myös:

    Uusimmat