Uusia tietoja paloittelumurhasta moottoripyöräkerhon tiloissa: Teko kesti kauan, useita pahoinpitelijöitä, uhri yritettiin ampua jo viikkoa ennen julmaa henkirikosta

Uusia tietoja paloittelumurhasta moottoripyöräkerhon tiloissa: Poliisi takavarikoi tutkinnassa muun muassa toimintakuntoisen konepistoolin 0:22
Poliisi takavarikoi tapauksen tutkinnassa muun muassa toimintakuntoisen konepistoolin.

Helsingin poliisi kertoo saaneensa valmiiksi moottoripyöräkerho MC Apachen tiloissa tapahtuneeksi epäillyn paloittelumurhan tutkinnan. Tapaus siirtyy syyteharkintaan.

Poliisi epäilee viittä ihmistä Helsingin Metsälässä MC Apache -nimisen moottoripyöräkerhon vuokraamissa tiloissa tapahtuneesta henkirikoksesta. Poliisin mukaan rikos tapahtui 28.-29. heinäkuuta viime kesänä.

Henkirikos paljastui, kun poliisi löysi 34-vuotiaan miehen ruumiin toiseen rikosepäilyyn liittyvän etsinnän yhteydessä 29. heinäkuuta.

Poliisi uskoo, että teon motiivina oli pitkään jatkunut, huumeisiin liittyvä riita.

– Asia juonsi juurensa kuluvan vuoden kevääseen, kertoo rikoskomisario Mikko Nikkanen poliisin julkaisemassa tiedotteessa.

Poliisi epäilee, että henkirikoksen uhriksi joutunut mies yritettiin tappaa jo viikkoa ennen varsinaista murhatekoa. Miestä oli ammuttu Helsingin Kalasatamassa, mutta luoti ei ollut osunut.

Henkirikos tapahtui sen jälkeen, kun mies oli kutsuttu tiistain 28. heinäkuuta moottoripyöräkerhon tiloihin. Poliisi epäilee, että miestä pahoinpideltiin tilassa useamman henkilön voimin pitkään ja erilaisten työkalujen kanssa.

Mies menehtyi saamiinsa vammoihin.

Poliisin mukaan paikalla oli tekijöiden lisäksi henkilöitä, jotka katselivat tekoa yrittämättä keskeyttää sitä.

– Useampien henkilöiden epäillään yhdessä osallistuneen teon jälkien peittelyyn. Ruumis pyrittiin hävittämään, tila siivottiin huolellisesti ja sieltä siirrettiin pois teossa vereentyneitä vaatteita ja muita välineitä, poliisin tiedotteessa kerrottiin.

Poliisi kertoi loppukesästä, että kyse on paloittelumurhasta.

Viittä epäillään murhasta

Murhasta epäiltynä vangittiin elokuussa 12 ihmistä. Poliisi kertoo nyt, että se epäilee murhasta enää viittä ihmistä. Heistä neljä on miehiä ja yksi nainen. He ovat tällä hetkellä vangittuina rikoksesta epäiltynä.

Kolmea murhasta epäiltyä epäillään lisäksi aiemmin tapahtuneesta uhrin tapon yrityksestä.

Lisäksi jutussa on epäiltynä kahdeksan muuta henkilöä. Kaiken kaikkiaan epäiltyjä on siis yhteensä 13.

Henkirikoksen lisäksi rikosnimikkeinä jutussa on muun muassa törkeä rikoksesta ilmoittamatta jättäminen, rikoksentekijän suojeleminen ja hautarauhan rikkominen. Lisäksi poliisi epäilee rikoksia muun muassa tapauksen tutkinnassa löydettyyn konepistooliin sekä erilaisiin huumausaineisiin liittyen.

Lue myös:

    Uusimmat