Hell's Kitchen -kilpailija Pasi Sämpi: Tämän virheen suomalaiset tekevät lihan käsittelyssä

Hell's Kitchen Suomi -ohjelmasta tuttu ravintola-alan moniosaaja Pasi Sämpi tietää, mikä osuus lihan käsittelyssä on suomalaisille erityisen haastavaa.

Ravintola Retron vuoromestari Pasi Sämpi, 40, muistuttaa, että suomalaisten olisi hyvä kiinnittää entistä enemmän huomiota siihen, kuinka lihasta poistetaan osat, joita ei haluta syödä. Tottumattomammat kotikokit ovat usein turhan huolimattomia poistaessaan lihasta kalvoja ja rasvaa.

– Lihan putsaamisessa eli kalvojen poistamisessa veitsi lähtee helposti lipsumaan ja mukana lähtee aivan turhaan hyvää lihaa, Sämpi toteaa.

Myös naudan ja porsaan ruhojen osat ovat suomalaisille osin vieraita. Sämpi toivoisi, että kotikokeillakin olisi tulevaisuudessa intoa parantaa lihatietämystään.

– Suomessa vallitsee jossain määrin epätietoisuus siitä, mihin lihan eri osia käytetään ja mitä ne ovat nimeltään, Sämpi kertoo.

Jos liharuokien valmistus on keittiössä vieraampaa puuhaa, suosittelee Sämpi valitsemaan valmistettavaksi ulkofileen.

– Ulkofilee on suht helppo valmistaa. Se on kaikille tuttu ja turvallinen. Paistikin on melko turvallinen ruokalaji, mutta kannattaa olla tarkkana, ettei paistista tule sitkeää, Sämpi vinkkaa.

Hell's Kitchen Suomi nähdään MTV3-kanavalla perjantaisin klo 21.

Lue myös:

Kuva: MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja