Grillikausi on viimein täällä. Asiantuntijat neuvovat, miten liha ja kasvikset kannattaa grillata.
Huomenta Suomi -ohjelmassa vierailtiin Hakaniemen kauppahallissa lauantaina. Liha- ja kasviskauppiaat kertovat, miten ja mitä kannattaa tänä kesänä grillata.
Lihakauppias Böffin yrittäjä ja lihamestari Patrick Söderman neuvoo valitsemaan grilliin melko rasvaisen lihan. Grilliin sopii hyvin liha, jossa on marmoroitunutta pintaa.
– Sehän on hyvä kun grillaa, että on vähän rasvaa, Söderman sanoi lähetyksessä.
Lihan rasva auttaa pihviä pysymään mehukkaana.
Södermanin ohjeet lihan grillaamiseen ovat yksinkertaiset.
– Tämä on mielestäni aika helppoa. Ensin huoneenlämpöiseksi liha, sitten grillataan pari-kolme minuuttia per puoli, ja sitten annetaan vetäytyä.
Jos pihvistä haluaa esimerkiksi medium raren kypsyydeltään, suosittelee Söderman käyttämään sisälämpömittaria. Medium rare -lihan sisälämpötila on Södermanin mukaan noin 50–52 astetta.
