Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sami Kuronen suosittelee yhtä liharuokaa äitienpäiväksi: "Voi säikyttää monia"

7:25Kurosten vinkit äitienpäiväpöytäänKatso videolta Sami ja Pasi Kurosen kokkailuvinkit äitienpäivään!
Julkaistu 07.05.2025 17:01
Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Toimittajan kuva
Sari Korpela

sari.korpela@mtv.fi

Kokkailevat veljekset Pasi ja Sami Kuronen vinkkaavat klassisen alkupalaruoan, joka sopii vaikka äitienpäivän juhlapöytään. 

Juontaja Sami Kuronen on julkaissut uuden ruokakirjan yhdessä kokkiveljensä Pasi Kurosen kanssa. Kuronen kaikilla mausteilla -teos (Otava, 2025) kokoaa veljesten parhaat reseptit yksiin kansiin. 

Veljekset näyttivät tiistaina MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa, miten yksi kirjan suosikkiohjeista, klassinen tartar, valmistuu. 

"Ravintolan taso selviää aika hyvin tartarin kautta"

Sami Kuronen kertoi valitsevansa tartarin usein alkuruoaksi ravintoloissa syödessään. 

– Olen joskus kuullut, että ravintolan taso selviää aika hyvin tartarin kautta. Siinä paljastuu, että kuinka laadukkailla raaka-aineilla mennään. Jos tartar on hyvä, niin yleensä koko muukin ruokalista toimii.

Pasi Kuronen allekirjoitti veljensä väitteen. Ravintolatasoista tartaria on Pasin mukaan helppo valmistaa myös kotikeittiössä. Kokki suosittelee ostamaan tartariin tarvittavan lihan mahdollisimman tuoreena lihatiskiltä. 

– Lihan täytyy olla tartarissa ehdottomasti tuoretta. Sellaista ruhonosaa, missä ei ole ylimääräisiä kalvoja tai rasvoja.

Raakaa lihaa ei tarvitse pelätä, kunhan se on tuoretta ja laadukasta 

Pasi Kuronen valmisti lähetyksessä tartarin kotimaisesta naudan ulkofileestä, mutta hyviä vaihtoehtoja ovat kokin mukaan myös paahtopaisti tai sisäfilee. Naudan jauhelihan sijaan tartarin voi tehdä myös vaikka poronlihasta. 

Jos tartarin haluaa kokata vaikka äitienpäivän juhlapöytään, suosittelee Sami Kuronen ottamaan ruoanlaittoon mukaan myös lapset.

– Totta kai raaka liha voi säikyttää monia, mutta niin kauan kuin se on laadukasta, tuoretta ja hyvää, niin sitä ei kannata pelätä. 

Nappaa ohje: Pasi ja Sami Kurosen naudanlihatartar

Katso videolta, miten tartar valmistetaan, ja mitä veljekset suosittelevat äitienpäivän jälkiruoaksi!

Lisää aiheesta:

Kaupan makaroni- tai maksalaatikkoa ei kannata lämmittää mikrossaNäin Harri Syrjänen maustaisi makaronilaatikonJari-Jukka ylistää vartissa mureaksi kypsyvää grillilihaa: "Kuin pekonia, mutta parempaa"Sannan helppo broileriruoka valmistuu yhdessä astiassa: "Jää annoshinnaltaan alle kahteen euroon"Kaupan makaroni- tai maksalaatikkoa ei kannata lämmittää mikrossa! Sikke Sumarilta valmistusvinkkiÄlä lämmitä kaupan makaroni- tai maksalaatikkoa mikrossa! Sikke Sumarilta lyömätön valmistusvinkki
RuokaLihaÄitienpäiväViiden jälkeenSami KuronenUutisohjelmien aiheetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 08:43
    Leivonta

    Älä tee tätä joulutorttuvirhettä

  • 06:44
    Vitamiinit

    Reijo Laatikaiselta tärkeä muistutus monivitamiinipillereistä

  • Eilen14:16
    Ruokaniksit

    Helppo pullajälkkäri on nyt jättihitti somessa! Testaa vaikka isänpäiväksi

  • Eilen06:39
    Henri Alén

    Tätä Henri Alén ei missään nimessä nyt ostaisi ruokakaupasta

  • to16:46
    Ravintolat

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan