Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sami Kuronen suosittelee yhtä liharuokaa äitienpäiväksi: "Voi säikyttää monia"

7:25imgKatso videolta Sami ja Pasi Kurosen kokkailuvinkit äitienpäivään!
Julkaistu 07.05.2025 17:01
Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Toimittajan kuva
Sari Korpela

sari.korpela@mtv.fi

Kokkailevat veljekset Pasi ja Sami Kuronen vinkkaavat klassisen alkupalaruoan, joka sopii vaikka äitienpäivän juhlapöytään. 

Juontaja Sami Kuronen on julkaissut uuden ruokakirjan yhdessä kokkiveljensä Pasi Kurosen kanssa. Kuronen kaikilla mausteilla -teos (Otava, 2025) kokoaa veljesten parhaat reseptit yksiin kansiin. 

Veljekset näyttivät tiistaina MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa, miten yksi kirjan suosikkiohjeista, klassinen tartar, valmistuu. 

"Ravintolan taso selviää aika hyvin tartarin kautta"

Sami Kuronen kertoi valitsevansa tartarin usein alkuruoaksi ravintoloissa syödessään. 

– Olen joskus kuullut, että ravintolan taso selviää aika hyvin tartarin kautta. Siinä paljastuu, että kuinka laadukkailla raaka-aineilla mennään. Jos tartar on hyvä, niin yleensä koko muukin ruokalista toimii.

Pasi Kuronen allekirjoitti veljensä väitteen. Ravintolatasoista tartaria on Pasin mukaan helppo valmistaa myös kotikeittiössä. Kokki suosittelee ostamaan tartariin tarvittavan lihan mahdollisimman tuoreena lihatiskiltä. 

– Lihan täytyy olla tartarissa ehdottomasti tuoretta. Sellaista ruhonosaa, missä ei ole ylimääräisiä kalvoja tai rasvoja.

Raakaa lihaa ei tarvitse pelätä, kunhan se on tuoretta ja laadukasta 

Pasi Kuronen valmisti lähetyksessä tartarin kotimaisesta naudan ulkofileestä, mutta hyviä vaihtoehtoja ovat kokin mukaan myös paahtopaisti tai sisäfilee. Naudan jauhelihan sijaan tartarin voi tehdä myös vaikka poronlihasta. 

Jos tartarin haluaa kokata vaikka äitienpäivän juhlapöytään, suosittelee Sami Kuronen ottamaan ruoanlaittoon mukaan myös lapset.

– Totta kai raaka liha voi säikyttää monia, mutta niin kauan kuin se on laadukasta, tuoretta ja hyvää, niin sitä ei kannata pelätä. 

Nappaa ohje: Pasi ja Sami Kurosen naudanlihatartar

Katso videolta, miten tartar valmistetaan, ja mitä veljekset suosittelevat äitienpäivän jälkiruoaksi!

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka