Helikopteri syöksyi rinteeseen: Koripallolegenda Kobe Bryant, 13-vuotias tytär ja 7 muuta kuolivat – turmapaikka pelastajille erityisen haastava, uteliaat tungeksivat paikalle

Helikopteri syöksyi rinteeseen surmaten koripallolegendan ja kahdeksan muuta ihmistä – turmapaikka pelastajille erityisen haastava 2:13
Video: Calabalasin helikopterin turmapaikka pelastajille erityisen haastava – tältä siellä näytti pelastajien saapuessa

Sunnuntaina helikopteri syöksyi rinteeseen ja syttyi tuleen surmaten kaikki koneessa olleet yhdeksän henkilöä Kaliforniassa, Yhdysvalloissa. Uhrien joukossa oli myös koripallolegenda Kobe Bryant ja hänen tyttärensä, mikä on saanut uteliaat yrittämään pääsyä onnettomuuspaikalle, kertoo Los Angeles Times.

MTV Urheilu on seurannut tiiviisti traagista turmaa ja Kobe Bryantin kuoleman aiheuttamaa järkytystä. Lue tuoreimmat urheilu-uutiset täältä.

Los Angelesin seriffintoimiston mukaan koneessa oli pilotti ja kahdeksan matkustaa, jotka kaikki menehtyivät. Onnettomuus sattui Calabalasissa, Kaliforniassa sunnuntaiaamuna paikallista aikaa.

Onnettomuuspaikka on jyrkässä rinteessä ja pelastajille hyvin haastava.

– Onnettomuuspaikan tutkiminen tulee olemaan logistinen painajainen, sanoi Los Angelesin piirikunnan seriffi Alex Villanueva Aftonbladetin mukaan.

Haastavan onnettomuuspaikan lisäksi viranomaisten työtä vaikeuttaa uteliaiden ihmisten tungos. Viranomaiset ovat joutuneet sulkemaan paikalle johtaneet tiet, jotta he voivat keskittyä tutkintaan.

Helikopteriturman syytä selvitetään kiivaasti, mutta onnettomuustutkinta kestää luultavasti useita päiviä, Villanueva sanoo. Sääolosuhteet olivat onnettomuushetkellä huonot, ja muita helikoptereita oli käsketty siirtämään lentonsa sumun vuoksi. 

Erittäin haastava onnettomuuspaikka

Lähes 60 pelastajaa, mukaanlukien palomiehiä, ensihoitoa ja pelastushelikoptereita, vaelsi heti kukkuloille. Siellä heitä odotti iso maastopalo, jonka onnettomuus oli aiheuttanut.

Jyrkkä kukkulanrinne ei ole helpoin kohde pelastajille, varsinkin kun palo oli syttynyt helikopterista.

– Tulipaloon sisältyi myös magnesiumia, joka on palomiehille vaikea sammuttaa, koska se reagoi hapen ja veden kanssa, palomestari Daryl Osby kertoo.

Osa paikallisista kalifornialaisista oli todistanut onnettomuutta omin silmin. Jerry Kocharian oli kirkon ulkopuolella juomassa aamukahvia, kun oli kiinnittänyt huomiota poikkeuksellisen matalalla lentävä helikopteri. Sen kulku näytti siltä, että se oli vaikeuksissa. Sitten se oli kadonnut sumuun, ja Kocharian kuuli pamauksen.

– Näkyi iso tulipallo. Ei kukaan voi selvitä tuollaisesta, hän kuvailee.

Lue myös:

    Uusimmat