Viesti Kobe Bryantin kuolemasta musersi Michael Jordanin – "Hän oli minulle kuin veli"

Entisen koripallotähden Kobe Bryantin kuolema on järkyttänyt syvästi ihmisiä ympäri maailman.

Bryant kuoli sunnuntaiaamuna Calabasasissa, Kaliforniassa sattuneessa helikopterionnettomuudessa.

Sosiaalinen media on täyttynyt onnettomuuden jälkeen ihmisten muistoista ja kunnianosoituksista Kobeen liittyen. Omat muistosanansa ovat lausuneet myös urheilutähdet yli lajirajojen.

Bryantin jälkeen NBA:n kirkkaimmaksi tähdeksi noussut LeBron James murtui kyyneliin kuullessaan entisen maajoukkuekaverinsa kohtalosta. Ennen Bryantia NBA-parketteja hallinnut Michael Jordan oli niin ikään suunniltaan.

– Olen järkyttynyt Koben ja Giannan kuolemasta. Sanat eivät riitä kuvailemaan tuntemaani kipua. Rakastin Kobea, hän oli minulle kuin veli, Jordan sanoo julkaisemassaan lausunnossa.

– Meillä oli tapana jutella usein, ja kaipaan näitä keskusteluita. Hän oli peloton kilpailija, yksi pelin suurimmista, luova voima. Hän oli myös upea isä, joka rakasti syvästi perhettään ja oli ylpeä tyttärensä rakkaudesta koripalloa kohtaan.

Bryantin Vanessa-vaimo menetti onnettomuudessa aviomiehensä ja toiseksi vanhimman tyttärensä. Perheen kolme muuta tytärtä, joista nuorin syntyi vasta viime kesänä, menettivät isänsä ja siskonsa.

– Lähetämme Yvette-vaimoni kanssa syvimmät surunvalittelumme Vanessalle, Lakersin organisaatiolle ja koripallofaneille ympäri maailman, Jordan päätti.

Bryant edusti Los Angeles Lakersia 20 vuoden ajan 1996–2016. He voittivat yhdessä viisi NBA-mestaruutta.

Lue myös:

    Uusimmat