Heidi yllättyi, kun sai pihaansa harvinaisen ja majesteettisen vieraan Juvalla: "Ikimuistoinen kohtaaminen"

Majesteettinen lapinpöllö laskeutui mikkeliläisen Heidin pihan seipääseen Juvalla 1:04
Katso videolta, miten majesteettinen lapinpöllö kökötti pihan seipäännokassa.

Mikkeliläinen Heidi Haapiainen sai torpalleen Juvalle Etelä-Savoon majesteettisen vieraan viime viikolla.

– Istuin tuvan pöydän ääressä, kun näin sivusilmällä jonkun ison vilahtavan ikkunan ohitse. Ensin säikähdin, että nytkö se karhu sitten tuli pihaan! Haapiainen kertoo.

Vieras paljastui mesikämmenen sijaan suurikokoiseksi lapinpöllöksi, joka laskeutui pihalla olevaan seipääseen.

Haapiainen hiippaili aluksi kuvaamaan pöllöä ikkunan takaa, mutta uskaltautui pihalle, kun pöllö ei ollut paparazzista moksiskaan.

Haapiainen ei ole aiemmin nähnyt alueella lapinpöllöä, mutta hänen ystävänsä oli bongannut läheisestä ikimetsässä lapinpöllön hautomassa hiirihaukan pesässä edellisvuonna.

Kuvasitko jotain mielenkiintoista? Voit lähettää meille kuvasi ja videosi helposti mtvuutiset.fi/lukijankuvat, sähköpostilla uutiset@mtv.fi tai WhatsApp-sovelluksessa numeroon 040 578 5504.

– Luulen, että pöllö tuli nyt pihapiiriin, koska torpallani olevat alpakkapaimenlomalaiset ovat niittäneet kesän aikana ympärillä olevia niittyjä. Matala heinikko näyttäisi olevan hyvä myyrästysmaa pöllölle, Haapianen sanoo.

Rauhoitettua lapinpöllöä (Strix nebulosa) tavataan yleensä Lapissa ja Peräpohjolassa, ja havainnot näin eteläisessä osassa maata ovat harvinaisia.

– Tämä oli hieno ja ikimuistoinen kohtaaminen. Ja hyvä muistutus siitä, että minä olen pöllön mailla, eikä päinvastoin.

Lue myös:

    Uusimmat