Hehkutettu sähkömalli ongelmissa, matka voi tyssätä yllättäen – 100 prosenttia autoista kutsutaan pajalle

Ensimmäiset Polestar 2 -sähköautot saapuivat Eurooppaan 0:30
Ensimmäiset Polestar 2 -sähköautot saapuivat Eurooppaan kesäkuun lopulla.

Vasta hiljattain markkinoille saapuneen Polestar 2:n kaikki asiakkaille toimitetut yksilöt kutsutaan korjattaviksi. Aiheesta uutisoivat ruotsalainen Dagens Industri sekä uutistoimisto Reuters.

Volvon tytärbrändi Polestar toi juuri Euroopan-markkinoille Polestar 2 -mallin, joka on ensimmäisiä kovan luokan haastajia asemansa vakiinnuttaneelle Tesla Model 3:lle. Kiinassa valmistettava sähköauto on saanut erinomaisen vastaanoton, mutta nyt matkaan on tullut mutka.

Auton ohjelmistosta on löytynyt vika, joka saattaa aiheuttaa auton yllättävän sammumisen ja näin ollen myös ajon keskeytymisen. Auton ruotsalaiset omistajat ovat raportoineet yhteensä kolmesta tällaisesta tapauksesta.

Koko auto voi pahimmassa tapauksessa pimentyä kesken ajon, mutta tiettäväksi ongelma ei vaikuta jarrujen eikä ohjauksen toimintaan. Myöskään onnettomuuksia ei ole yllättävän pimenemisen vuoksi tapahtunut.

Takaisinkutsuttavia autoja on noin 2 200, joista noin 600 Ruotsissa. Loput autot ovat muun muassa Isossa-Britanniassa, Saksassa, Belgiassa, Sveitsissä, Hollannissa ja Norjassa.

Polestar 2 ei ole myynnissä Suomessa.

Lue myös:

    Uusimmat