Harvard-tutkimus: Fyysisesti kuormittavalla työllä positiivinen vaikutus miesten hedelmällisyyteen

Oxfordin yliopisto julkaisi hiljattain uuden tutkimustuloksen, jossa löydökset viittavat fyysisesti kuormittavan työn lisäävän miesten hedelmällisyyttä. 

Tutkimuksessa pyrittiin selvittämään, vaikuttavatko ammatilliset tekijät lapsettomuusklinikalla käyvien miesten kivesten toimintaan.

Vuosina 2005–2019 toteutettuun tutkimukseen osallistui yhteensä 377 miestä. 

Löydökset osoittivat, että vuorotöissä ja fyysisesti vaativissa töissä käyvien miesten spermassa oli suurempi määrä siittiöitä kuin vähemmän fyysistä työtä tekevillä miehillä.

Esimerkiksi raskaita esineitä työssään nostelevilla miehillä havaittiin 46 prosenttia enemmän siittiöitä spermassaan. Siemennesteen määrä oli myös 44 prosenttia suurempi kuin vähemmän fyysistä työtä tekevillä.

Tutkimuksessa huomioitiin myös osallistujien ikä, BMI-indeksi, koulutustaso, etnisyys, tupakoimattomuus sekä alkoholin kulutuksen määrä.

Lisätutkimusta tarvitaan sen selvittämisessä, että pitävätkö tutkimuksen löydökset paikkansa laajemmalla otannalla eli muillakin miehillä, kuin lapsettomuushoidoissa käyville.

Ympäristöä ja lisääntymisterveyttä koskeva EARTH-tutkimus toteutettiin yhdessä Harvard T.H. Chanin Yleisterveyden Opiston ja Brighamin sairaalan kanssa.

Siittiöiden määrä laskenut radikaalisti

Siittiöiden määrä millilitrassa on tärkeä tekijä miesten lisääntymiskyvyn kannalta. Myös sperman laadulla ja seksuaalisella toimintakyvyllä on suuri merkitys.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että siittiöiden määrä ja siten miesten hedelmällisyys on laskenut miehillä 40 vuoden aikana jopa 60 prosenttia. 

Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan normaali siittiömäärä on 15–259 miljoonaa siittiötä per millilitra.  

Lähteet: WHO, Oxford Academy

Lue myös:

    Uusimmat